STOP THE PRESS!

Joulujuoksu kerää tuhat juoksijaa tulevana lauantaina Helsingin keskustaan

Joulujuoksulla autetaan kotimaan lapsia lauantaina 3.12. Helsingissä. Luvassa on hauska koko perheen tapahtuma. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo lähes 1000 innokasta osallistujaa. Pelastakaa Lapset ry:n Joulujuoksuun osallistumalla tuetaan kotimaan hädänalaisia lapsia ja lapsiperheitä.

Apua tarvitsevien lasten määrä on kasvanut Suomessa hälyttävästi taloudellisen taantuman seurauksena. Suomessa elää yli 100 000 lasta köyhissä perheissä. He ovat syrjäytymisvaarassa.

Pelastakaa Lapset järjestää Joulujuoksun 3.12. Helsingissä, alkaen klo 15 Finlandia-talolta. Tapahtuma sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille, sillä viiden tai kymmenen kilometrin matkan voi juosta tai vaihtoehtoisesti kävellä viisi kilometriä. Reitti kulkee kauniin Töölönlahden ympäri. Jo kolmatta kertaa järjestettävässä tapahtumassamme uutuutena on tänä vuonna myös lasten oma Joulujuoksu.

Joulujuoksuun on jo ilmoittautunut lähes 1000 osallistujaa. Vielä ehtii mukaan! Jälki-ilmoittautumisia otetaan vielä vastaan Finlandia-talolla tapahtumapäivänä lauantaina 3.12. klo 12 – 14.15.

Parhaat asut palkitaan ja tapahtumassa on luvassa iloista joulutunnelmaa ja hyvää musiikkia! Music Talks -kokoonpanossa esiintyvät Toni Marie Iommi & Tracy Lipp. Osallistumishintaan (48 e / 38 e) jälki-ilmoittautumisessa sisältyy joulujuoksupipo, diplomi, ajanotto sekä huoltopalvelut ja ensiapu reitillä ja maalissa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Runner’s High:n kanssa. Viime vuoden Joulujuoksuun osallistui 700 iloista juoksijaa.

Osallistumalla Joulujuoksuun voi samalla auttaa kotimaan hädänalaisia lapsia ja lapsiperheitä. Tapahtuman tuotto ohjataan Pelastakaa Lasten lastensuojelutyöhön, kuten köyhyydessä elävien lasten auttamiseen. Pelastakaa Lasten joulukeräyksen ja Joulujuoksun tuottojen turvin muun muassa maksamme lasten harrastusmaksuja sekä hankimme nuorille oppikirjat koko lukio- tai ammattiopintojen ajalle.

Suomessa elää yli 100 000 lasta köyhissä perheissä. Köyhyys vaikuttaa lapsen koko elämään. Se hankaloittaa lapsen koulunkäyntiä ja kaverisuhteita sekä estää lasta harrastamasta. Köyhyys tuottaa häpeää ja jättää lapsen ulkopuolelle. Pitkittynyt köyhyys siirtyy herkästi sukupolvelta toiselle. Mitä aikaisemmassa vaiheessa apumme tavoittaa lapset, sitä paremmin he selviytyvät elämässään ja voivat katkaista köyhyyden kierteen.

Oma Joulujuoksu – juokse silloin, kun sinulle parhaiten sopii

Joulujuoksuun voi myös osallistua juoksemalla ja lahjoittamalla silloin, kun itselle parhaiten sopii. Keräämällä innokkaan ystävä- tai työporukan voi järjestää helposti oman joulujuoksun missä vain, milloin vain. Joulujuoksun ideana on juosta itselleen sopiva matka, itselleen sopivana ajankohtana, jouluiseen asuun pukeutuneena. Pelastakaa Lasten joulujuoksu-sivustolla sekä Facebook-, Instagram- ja Twitter-sivustoilla julkaistaan hauskimpia juoksijoiden lähettämiä valokuvia.

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen voi myös osallistua:

  • soittamalla numeroon 0600 03325 (20,11 € + pvm)
  • antamalla aineettoman joululahjan: www.toivekauppa.fi 
  • lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi ”joulu”

(Keräyslupa: Poliisihallitus POL-2015-7368. Voimassa1.1.2016–31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta).

www.joulujuoksu.fi