STOP THE PRESS!

Lahden vuoden 2016 kulttuurialan tunnustuspalkinto Keijo Skipparille ja urheilupalkinto Tessa Kakkoselle

Lahden kaupungin vuoden 2016 kulttuurialan tunnustuspalkinnon saa Päijät-Hämeen Elokuvakeskuksen varapuheenjohtaja Keijo Skippari ja lahtelaisesta urheiluteosta 2016 palkitaan thainyrkkeilijä Tessa Kakkonen.

Tunnustuspalkinnot myönsi Liikunta- ja kulttuurilautakunta kokouksessaan 1.12.2016. Palkinnot luovutetaan helmikuussa 2017 järjestettävässä palkitsemistilaisuudessa.


Lahden kaupungin vuoden 2016 kulttuurialan tunnustuspalkinto myönnetään ansioituneesta, uutta luovasta ja usein myös pitkäaikaisesta lahtelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä. Päijät-Hämeen Elokuvakeskuksen varapuheenjohtaja Keijo Skipparinohjaama dokumenttielokuva Rintamalotta on saanut tänä vuonna kaksi kansainvälistä palkintoa. Elokuva palkittiin kultaisella mitalilla Romaniassa World Movie Contest UNICA –filmifestivaaleilla ja myöhemmin vielä Tallinnan filmifestivaaleilla. Rintamalotta-elokuva kertoo lahtelaisesta lotasta Elsa Vanhalasta.

Skippari on lahtelainen videokuvaaja ja toimii Päijät-Hämeen elokuvakeskuksen sekä Filmi- ja videokuvaajien liiton varapuheenjohtajana. Hänet tunnetaan myös alan kouluttajana ja vapaaehtoistyön tekijänä. Hän on muun muassa kouluttanut nuoria ja ikäihmisiä käyttämään digitaalisia välineitä.

Skippari toimii myös päijäthämäläisen perinnedokumenttien digitointi- ja arkistointihankkeen puuhamiehenä. Hän on mukana järjestämässä vaihtuvia näyttelyjä ja Lahti-filmin ilmaisesityksiä erilaisissa kulttuuri- ja kotiseututilaisuuksissa ja elokuvateatterissa. Hän on tehnyt dokumentit myös muun muassa Hennalasta ja Tipalasta.


Vuoden 2016 lahtelaisena urheilutekona
palkitaan thainyrkkeilijä Tessa Kakkonen ja hänen arvokisamitalisaavutuksensa. Kakkonen voitti kesäkuussa 2016 Ruotsissa pidetyissä thainyrkkeilyn MM-kisoissa kultaa. Hän voitti myös thainyrkkeilyn EM-kultamitalin lokakuussa 2016 Kroatiassa.

Vuoden urheiluteon kriteerien mukaisesti Tessan saavutukset tuovat myönteisellä tavalla esiin lahtelaista urheilukulttuuria ja lahtelaisuutta yleisesti.

23-vuotias Tessa on ehtinyt voittaa lajin EM-kultaa jo vuonna 2013.  Lahtelainen Tessa harjoittelee osin myös Thaimaassa. Hän on syntynyt Nastolassa.

Suomen thainyrkkeilijöistä Tessalla on urallaan eniten otteluja, yhteensä 120. Tessalla on myös ainoana suomalaisena hallussaan mitalien värisuora eli suomen-, pohjoismaiden, euroopan- ja maailmanmestaruudet.

Tessa kamppailee sarjassa 48 kg ja on Lahti Thaiboxing Clubin jäsen. Tessan valmentaja on lahtelainen Hannu Vappula.

Lahden kaupungin kulttuurialan tunnustuspalkinto on myönnetty vuodesta 1981 alkaen. Vuoden lahtelainen urheiluteko palkitaan nyt kymmenettä kertaa.