STOP THE PRESS!

Remu & Hurriganes – Electric Play

Remu and Hurriganes - Electric PlayLevy-yhtiö: Lasso Entertainment
1. Knockin, 2. Electric play, 3. Night trip, 4. Dance with the devil, 5. Catch me (featuring Michael Monroe), 6. Give me a reason, 7. Fool for your love, 8. Voulez-Vous, 9. Ruby Jane (featuring Ile kallio), 10. Like a rodeo, 11. Poor boy
Arvio: 4/5

Kun puhutaan todellisista härmän kovimmista rockbändeistä, ei voida ohittaa yhtyettä nimeltään Hurriganes. Tämä 70-luvun alussa perustettu legenda elää ja voi hyvin. Kiitos siitä yhtyeen voimahahmon Henry ”Remu” Aaltosen, joka on pystynyt pitämään hommaa pystyssä kunniakkaasti, vaikka soittajat ovat vuosien varrella vaihtuneet. Vaikka herra on vuosien varrella ehtinyt tekemään myös mittavaa soolouraa, niin aina jossain vanha kunnon Hurriganes on lymyilyt tavalla tai toisella. Vanhoja konserttitaltiointeja ja muuta arkistomateriaalia on julkaistu vuosien varrella jonkin verran, mutta kuitenkaan kyse ei ole sellaisesta rahastuksesta, mitä tällä legendaarisella yhtyeellä voisi tehdä. Remu on pitänyt huolen, että yhtyeen brändi on pysynyt timanttisen kovana. Pitkän tauon jälkeen vanha herra uuden kokoonpanon kanssa on siirtyneet levytysstudioon ja on syntynyt levyllinen rokahtavia kappaleita.

On ilo huomata, että maestrolla on iän myötä homma pysynyt paremmin hanskassa ja muutenkin on hyvä meininki. Hyvä niin, sillä 80-luvun viimeisimmät ja sen jälkeiset yritelmät jättivät ainakin meikäläisen melko kylmäksi lähes väkinäisellä saundillaan. Vuodet ovat vierineet ja iso määrä vettä on virrannut joessa, mutta Remu on taas täällä Hurriganesinsa kanssa. Aloitusraita Knockin’ osoittaa, että kyllä 2010-luvulla voidaan yhä pistää tuttua ja turvallista poljentaa, joka nostaa nostalgisia tunteita pinnalle. Levy koostuu hurriganesmaisesta musisoinnista, jossa ei kikkailla, vaan soitetaan reilusti tiukasti ehtaa rokkia. Tämä yksitoista kappaletta sisältävä levy toimii yllättävän hyvin, kuten ränttätänttä rock-blues-levyn kuuluukin toimia. Mukana on myös muutama vierailija, mm. Michael Monroe käy vetäisemässä muutamassa kappaleessa nasevat huuliharppuosuudet ja Remun entinen bändikaveri Ile Kallio tanakat kitarasoolot. Muutenkin nykyinen kokoonpano toimii vallan mainiosti kautta linjan. Vaikkei mistään mestariteoksesta Electric Playssa olekaan kyse, niin mainiota rokkia se tarjoaa remumaiseen tyyliin.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Lasso Entertainment Oy, 2016