STOP THE PRESS!

Jouluradion Joululaulupäivä on uusi yhteisöllinen joulufestari

Jouluradion Joululaulupäivää vietetään ensimmäistä kertaa torstaina 15.12. Joululaulupäivä on uusi, itse tehty ja yhteisöllinen joulufestivaali.
Jouluradio, yli miljoonan kuuntelijan ja yli sadantuhannen Facebook-fanin voittoa tuottamaton joulumedia, on yhdessä faniensa kanssa päättänyt, että tänä vuonna Suomeen jalkautetaan uusi hauska päivä: Joululaulupäivä. Mukaan tempaukseen on myös lähtenyt Siivouspäivästä tuttu Yhteismaa ry.

Kuten Ravintolapäivä tai Siivouspäivä, tapahtuma on itseorganisoituva – kuka tahansa voi järjestää oman yhteislaulutapahtuman missä tahansa, ja kaikki saavat osallistua tapahtumiin. Joululaulupäivä kuitenkin haluaisi mukaan isänniksi ja emänniksi myös ihania jouluisia tapahtumapaikkoja: kauppoja, kahviloita ja julkisia tiloja.

Olisi mahtavaa jos paikalle saataisiin myös bändejä säestämään ja esilaulajia nostattamaan tunnelmaa. Ja samalla tietysti osallistujat voisivat jäädä ostoksille.

Joululaulupäivä järjestetään torstaina 15.12. – kenen tahansa toimesta, missä tahansa. Joululaulupäivän tapahtumia varten on avattu oma viestikategoria Yhteismaan Nappi Naapuri -palveluun. Kuka tahansa voi pistää oman yhteislaulusessionsa pystyyn, ja kaikki voivat osallistua.

”Nyt otamme yhteyttä sekä erilaisiin mahdollisiin tapahtumapaikkoihin kuten kahviloihin ja kauppoihin, ja pyydämme mukaan. Jos halutaan, huutelemme sosiaalisessa mediassa tarjotuista paikoista ja pyydämme ihmisiä vetämään yhteislaulua niihin”, kertoo Pauliina Seppälä Yhteismaasta.

Suunnitteilla on tehdä valmiita yhteislauluun sopivia kappalelistoja Jouluradioon tuoksi päiväksi. ”Eräs Jouluradion fani aikoo myös järjestää koko maan joululauluhetken. Kaikki on vasta kehkeytymässä, jännittävää nähdä mitä tästä tulee”, sanoo Seppälä.

Idean äiti on Jouluradion perustaja Riitta Kalliorinne. ”Esimerkiksi Tallinn Music Weekillä on paljon pieniä kivoja tapahtumia ympäri kaupunkia. Samanlaista tunnelmaa haluaisin Joululaulupäivään. Pieniä keikkoja ja yhteislaulua vähän erikoisemmissa paikoissa, kuten kirjakaupoissa.”

”Joululaulaminen on ilo ja ihmisoikeus!”, Kalliorinne julistaa.

Lisätietoja: Joululaulupäivään osallistumisohjeet liitteessä.