STOP THE PRESS!

Tatu ja Patu -elokuva vetänyt teattereihin jo yli 300 000 katsojaa

Lokakuussa ensi-iltansa saanut kokoperheen elokuva KANELIA KAINALOON, TATU JA PATU! on houkutellut elokuvateattereihin seitsemässä viikossa huimat 300.000 katsojaa.
Elokuvan on nähnyt tähän päivään mennessä 300.818 elokuvissa kävijää.

”Olemme riemuissamme, että niin moni on halunnut nähdä Tatu ja Patu –elokuvan peffateattereissa! Elokuva on kerännyt kiitosta niin pieniltä kuin isoiltakin elokuvissa kävijöiltä ja elokuvasta ollaan kiinnostuneita myös ulkomailla. Elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa Chicagon lastenelokuvafestivaaleilla marraskuussa ja sen kansainvälisestä levityksestä vastaa amerikkalainen Shoreline Entertainment.”, kertoo elokuvan tuottaja Riina Hyytiä Dionysos Filmsiltä.

Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla. Kirjoja on myyty yli miljoona kappaletta ja hahmojen pohjalta on tehty nyt ensimmäistä kertaa elokuva.

Elokuvan pääosissa vauhdikkaina Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään maamme eturivin komediatähtiin kuuluva kaksikko – Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee huikea nuori näyttelijälupaus Eedit Patrakka. Elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne ja Tommi Korpela.

Elokuvan on ohjannut Rike Jokela ja käsikirjoittanut Aino Havukainen. Sen ovat tuottaneet Riina Hyytiä ja Max Malka Dionysos Filmsistä. Elokuvan levittää Nordisk Film.