STOP THE PRESS!

Muumit huipentavat 100-vuotiaan Suomen juhlavuoden

Tove Janssonin rakastettuun kirjaan Taikatalvi (1957) perustuvan animaatioelokuvan ovat käsikirjoittaneet Małgorzata Więckowicz-Żyła, Piotr Szczepanowicz sekä Ira Carpelan suomalaisesta Filmkompanietista. Elokuvan ohjaavat Jakub Wroński ja Ira Carpelan.

Elokuvan ensimmäinen teaser-traileri on nyt valmis :
https://youtu.be/XUkZqsFLuco

Elokuva toteutetaan olemassa olevasta animaatiomateriaalista, jonka alun perin ovat tuottaneet Jupiter Film ja Film Polski 1980-luvulla. Elokuvan hahmot ja tarina puhalletaan uuteen eloon alkuperäistä kunnioittaen, mutta nykypäivän teknisiin vaatimuksiin vastaten. Olemassa oleva materiaali editoidaan ja restauroidaan 4k-formaattiin. Muumien joulu jatkaa tuotantoyhtiö Filmkompanietin (Ira Carpelan ja Tom Carpelan) aiempien elokuvien, Muumi ja punainen pyrstötähti sekä Täältä tulee Myyrä jäljillä.

Suomen ensi-iltansa jouluna 2017 saavaan elokuvaan liittyy Talvimaa-laulu, joka julkaistaan 23 kielellä ympäri maailman. Kappaleen on sanoittanut Paula Vesala, sen on säveltänyt Jori Sjöroos, orkestroinnista vastaa Jussi Vahvaselkä ja kappaleen esittää Diandra. Ruotsiksi kappale on nimeltään Ge oss snö! ja sen laulaa Krista Siegfrids. Katso elokuvan materiaalilla kuvitettu musiikkivideo täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=QtwpBE6fNxc (suomeksi)
https://www.youtube.com/watch?v=OD3Ki6Xq1wA (ruotsiksi)

Elokuvasta
Talvi tekee tuloaan Muumilaaksoon. Nuuskamuikkunen nostaa repun selkäänsä ja lähtee retkilleen, muumiperhe valmistautuu talviunille. Mutta tämä talvi on erilainen – Muumipeikko päättää pysytellä hereillä ja lähteä tutkimaan talven ihmeitä. Tuttujen lisäksi lumen peittämässä laaksossa vilisee monenlaisia vierailijoita. Kun Muumipeikko kuulee pimeimmän vuodenajan erikoisimmasta vieraasta, päättää hän tehdä kaikkensa, jotta vieras tuntisi itsensä tervetulleeksi. Vierasta kutsutaan nimellä Joulu ja hänen tuloonsa liittyy runsaasti salaperäisiä erityisvalmisteluja. Myös vieraan mukanaan tuomat lahjat houkuttelevat Muumipeikkoa. Koko perheen on oltava hereillä ja valmistauduttava Joulun tuloon!

Internet-sivusto:
http://moominsatchristmas.com/

Facebook:
Facebook.com/Muumienjoulu