STOP THE PRESS!

Aki Kaurismäen elokuva Toivon tuolla puolen elokuvateattereihin 3. helmikuuta

Vasemmalta: Sherwan Haji, Nuppu Koivu, Janne Hyytiäinen, Sakari Kuosmanen, Ilkka Koivula. Kuva: Malla Hukkanen, © Sputnik Oy.

Aki Kaurismäen uusi elokuva Toivon tuolla puolen saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 3. helmikuuta 2017. Alkusyksystä Helsingissä kuvattu elokuva kertoo suomalaisesta kauppamatkustajasta ja syyrialaisesta pakolaisesta, joiden polut risteävät.

Ensimmäiset still-kuvat elokuvasta on nyt julkaistu. Kuvissa nähdään syyrilaista Khaledia esittävä Sherwan Haji ja kauppamatkustaja Wikströmiä esittävä Sakari Kuosmanen. Lisäksi kuvissa nähdään Wikströmin omistaman Kultainen tuoppi -ravintolan henkilökuntaa (Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu ja Ilkka Koivula) sekä irakilaista turvapaikanhakijaa, Mazdakia esittävä Simon Hussein Al-Bazoon. Elokuvassa esiintyvät myös mm. Kaija Pakarinen, Kati Outinen, Tommi Korpela ja Tuomari Nurmio. Elokuvan on kuvannut 35mm:n filmille Timo Salminen.

Toivon tuolla puolen on Kaurismäen Le Havre -elokuvasta alkaneen satamakaupunki-trilogian toinen osa. Elokuvan on tuottanut Sputnik Oy yhteistyössä Bufo Oy:n kanssa ja sen levityksestä vastaa B-Plan Distribution Oy. Elokuvan tuotantoa ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö ja Kirkon mediasäätiö, ja se on tuotettu yhteistyössä Yleisradion ja ZDF Arten kanssa. Elokuva on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Toivon tuolla puolen
98min, Suomi 2017
Käsikirjoitus ja ohjaus: Aki Kaurismäki
Kuvaus: Timo Salminen
Valaisu: Olli Varja
Pukusuunnittelu: Tiina Kaukanen
Leikkaus: Samu Heikkilä
Äänisuunnittelu: Tero Malmberg
Tuotanto: Aki Kaurismäki, Sputnik Oy