STOP THE PRESS!

Ruokaretki.fi tarjoaa makumatkoja lähelle

Uusi palvelu tavoittaa lähiruoasta kiinnostuneita herkkusuita valtakunnallisesti Pirkanmaa ensimmäisenä pilottialueena

Suomen suosituin luontomatkailumedia Retkipaikka.fi on saanut rinnalleen lähiruokaan ja ruokamatkailuun keskittyvän valtakunnallisen Ruokaretki.fi-palvelun. Pirkanmaa valittiin Ruokaretken pilottialueeksi, ja edustava otos maakunnan lähiruokatuottajien ja makujen parhaimmistoa löytyy nyt palvelusta.
– Meillä on todella paljon hienoja toimijoita täällä Pirkanmaalla. Lähiruoka ja paikallinen tekeminen ovat nyt kovassa nosteessa, ja joka puolella Suomea tehdään upeaa työtä asian parissa, joten oli todella kunnia päästä mukaan mallialueeksi, iloitsee projektipäällikkö Anu Tuomola Ahlmanin vetämästä Parasta pöytään Pirkanmaalta -hankkeesta.

Ruokaretken ideana on kertoa kuluttajille ravintoloista, kahviloista, tapahtumista ja ruoantuottajista, joilla lähiruoka on lähellä sydäntä. Visuaalisesti valloittava ja makunystyröitä kutkuttava sivusto auttaa löytämään uusia paikallisia herkkuja ja tarjoaa lähiruoan ammattilaisille yhteisen kanavan tarjontansa esittelyyn.
– Retkipaikka nousi nopeasti Suomen suosituimmaksi retkeilyblogiksi. Nyt haluamme tehdä saman lähiruoalle ja sen parissa toimiville, kertoo Ruokaretken päätoimittaja Jonna Saari.

Ruokaretken sisällön tuottaa lähiruoasta ja ruokamatkailusta innostuneiden bloggaajien valtakunnallinen verkosto. Myös lukijat voivat osallistua sivuston tekemiseen antamalla vinkkejä kiinnostavista kohteista ja tapahtumista.
– Ruoka ja matkailu liikuttavat suomalaisia varmasti yhtä tehokkaasti kuin luonto ja retkeily. Seuraaviksi askeliksi olemme suunnitelleet jo karttapohjaista sovellusta sekä Retkipaikan ja Ruokaretken yhdistävää verkkokauppaa. Retkemme on vasta alussa, nyt on hyvä hetki hypätä mukaan, kannustaa sivustojen perustaja ja vastaava päätoimittaja Antti Huttunen.

Ruokaretki.fi -pilotointi Pirkanmaalla on toteutettu osana Maaseuturahaston tukemaa Parasta pöytään Pirkanmaalta – Lähiruokaa jokaiseen päivään -yhteistyöhanketta. Hanketta hallinnoi Ahlman ja osatoteuttajina ovat ProAgria Etelä-Suomi ry Maa- ja kotitalousnaiset sekä Ekokumppanit Oy. Mukana yhteistyössä ovat Pirkanmaan Matkailu ry ja Vihreä Sydän ry.