STOP THE PRESS!

Pelastakaa Lapset, Suomalainen Kirjakauppa ja Otava auttavat yhdessä kotimaan lapsia ja lapsiperheitä

Eläköön lapsi! -kampanjassa jokaisesta marraskuun aikana Suomalaisessa Kirjakaupassa myydystä Otavan lasten tai nuorten kirjasta lahjoitettiin euro kotimaan lastensuojelutyöhön. Suomalaiset lähtivät innolla mukaan hädänalaisten lasten auttamiseen. Nyt lahjoitussummaksi kertyi lähes 20 000 euroa. Summalla voidaan järjestää jopa 20 lapselle tukiperhe vuodeksi.

Pelastakaa Lapset ja Suomalainen Kirjakauppa ovat auttaneet kotimaan lapsia, lapsiperheitä ja vähävaraisten perheiden lasten opiskelua jo 20 vuoden ajan. Apua tarvitsevien lasten määrä on jatkuvasti kasvanut Suomessa taloudellisen taantuman seurauksena ja yli 100 000 lasta elää köyhissä perheissä. Työttömyyden lisäksi vaikea sairaus, heikko sosiaalinen tukiverkosto tai yksinhuoltajuus saattaa ajaa perheen ahdinkoon. Moni lapsi oireilee vakavasti samalla, kun vanhemmat etsivät keinoja selviytyä vaikeasta tilanteesta. Pelastakaa Lapset ry:n tukiperheet ja tukihenkilöt  antavat perheille toivoa ja auttavat vaikeiden aikojen yli.

Elokuussa Suomalainen Kirjakauppa lahjoitti 22 000 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jolla tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja opiskelua Suomessa.

Marraskuussa toteuttiin jo perinteeksi muodostunut Eläköön lapsi! -kampanja yhteistyössä Otavan kanssa.

Marraskuun ajan jokaisesta Suomalaisessa Kirjakaupassa myydystä Otavan lasten- ja nuortenkirjasta lahjoitettiin yksi euro Pelastakaa Lapset ry:n lastensuojelutyöhön Suomessa. Kampanjasta saatiin tuottona yhteensä 18 975 euroa, jonka avulla voidaan järjestää jopa kahdellekymmenelle apua tarvitsevalle lapselle oma tukiperhe vuodeksi. Tukiperhetoiminnalla voidaan auttaa perheitä ajoissa, ennen kuin tilanteet kärjistyvät vakaviksi kriiseiksi.

”Suomalaisen Kirjakaupan asiakkaat tuntevat jo hyvin tämän vuosittain toistuvan kampanjamme ja he haluavat auttaa kotimaan lapsia. Olemme todella iloisia tuloksesta ja ylpeitä asiakkaistamme, jotka ovat mahdollistaneet näin upean lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:lle”, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Mervi Jäntti Suomalaisesta Kirjakaupasta.

”Otava on korostanut yli sadan vuoden ajan suomalaisten yhteisiä arvoja. Haluamme kantaa vastuuta: edistää kulttuuria, kasvamista ja oppimista. Kielen vaaliminen ja kehittäminen on meille myös keskeistä. Kotimaan lasten auttaminen on meille siksi työssämme keskeisen tärkeää”, kertoo Otavan markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kirsi Tähjänjoki.

”Järjestömme perustaja Ester Ståhlberg sanoi aikoinaan: ’Tapa, jolla huolehdimme lapsista luo kulttuurin’. Olemme syvästi kiitollisia pitkäaikaisesta yhteistyöstämme Suomalaisen Kirjakaupan ja Otavan kanssa. Meillä kaikilla on vahvat juuret Suomen historiassa, olemme kaikki toimineet noin sata vuotta kotimaamme hyväksi. Pelastakaa Lapset täyttää ensi vuonna 95 vuotta, Otava on jo pitkälti yli sata ja Suomalainen Kirjakauppa 105-vuotias.” Työ lasten hyväksi jatkuu, meillä on edelleen paljon tehtävää. Mottomme onkin: Yhtäkään lasta ei jätetä”, toteaa pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta Pelastakaa Lapset ry:stä.

Pelastakaa Lasten joulukeräys kotimaan lasten hyväksi jatkuu

Myös Pelastakaa Lasten käynnissä olevan Joulukeräyksen kohteena on kotimaan hädänalaisten lasten ja nuorten hyväksi tehtävä työ.

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen voi osallistua:

• soittamalla numeroon 0600 03325 (20,11 € + pvm)

• lähettämällä tekstiviestin LAPSELLE numeroon 16355 (10€)

• antamalla aineettoman joululahjan: www.toivekauppa.fi

• lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi ”joulu”

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräys jatkuu loppiaiseen saakka.

(Keräyslupa: Poliisihallitus POL-2015-7368. Voimassa 1.1.2016-31.12.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta).