STOP THE PRESS!

Sing

SingOhjaus ja käsikirjoitus: Garth Jennings
Tuotanto: Chris Meledandri, Janet Healy
Näyttelijät: Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, John C. Reilly, Taron Egerton, Tori Kelly, Nick Kroll, Jennifer Saunders, Peter Serafinowicz, Leslie Jones, Jay Pharoah, Nick Offerman, Beck Bennett
Arvio: 4/5

Buster Moon on musiikkiteatteria tuottava koala, joka on muutamia vuosia sitten hankkinut itselleen perinteikkään teatterin, jossa hän jo pienenä poikana isänsä kanssa kävi katsomassa valloittavia esityksiä. Ajat ovat muuttuneet ja teatterin kulta-ajat ovat ohitse. Sen taloudellinen tilanne on melko kehno ja Busterin on pakko keksiä jotain uutta kannattavaa toimintaa, ettei pankki saisi teatteria haltuunsa. Eräänä päivänä hän päättää järjestää ”idolsmaisen” laulukilpailun, jossa parhaalle laulajalle olisi luvassa (olematon) rahapalkinto. Paikalle saapuu runsaasti erilaisia laulajia, jotka ovat tulleet mukaan kiinnostuksesta kisaa kohtaan tai pelkästään rahan takia. Buster pyrkii kannustamaan laulajiaan tekemään parhaimpansa lavalla, mutta samalla alkaa paljastua myös teatterin todellinen tilanne. Voiko kukaan enää auttaa sen pelastamisessa?

On myönnettävä, että animaatiostudio Illuminationista on tullut todella vahva kilpailija animaatioiden saralla. Aiemmin vahvat kilpailijat, DreamWorks, Pixar ja Disney, kamppailivat markkinoista keskenään, mutta kuudessa vuodessa tästä pienestä studiosta on kasvanut suuri haastaja isoilla mahtailijoille. Eikä ihme, sillä Disneyn ostettua Pixarin on niiden tarinoista muotoutunut hieman särmättömämpiä kuin mihin aiemmin oltiin totuttu. Illuminationin tarinoissa on juuri sitä oikeanlaista särmää ja anarkistisuutta, jota nämä animaatiot ovat ehtineet kaivata. Garth Jenningsin käsikirjoittama ja ohjaama Sing yhdistelee taidokkaasti televisiosta tuttujen laulukilpailuformaattien elementtejä kaikenikäisiä innostavaan tarinaan. Vaikka asenteet ja tarinankerronta eivät kovinkaan omaperäisiä ole, niin elokuva saa katsojan kuitenkin aidosti nauramaan ja kokemaan musikaalisen innostuksen. Tekijät ovat saaneet myös käyttöönsä ison nipun megahittejä hahmojen esitettäväksi. Sing on maistuvaa musiikkiviihdettä animaation muodossa.

Lisämateriaalina tarjolla on viisi making of -dokumenttia sekä ”Faith” -musiikkivideo sekä normaalina että sing-along-versio.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Universal Sony Pictures Home Entertainment, 2017

Traileri: