STOP THE PRESS!

Kuudes kerta

Kuudes kertaOhjaus,käsikirjoitus, tuotanto: Maarit Lalli
Näyttelijät: Pihla Viitala, Antti Luusuaniemi, Minna Haapkylä, Stig Rästa, Arja Saijonmaa, Dick Idman, Pirkka-Pekka Petelius, Esko Salminen, Reino Nordin, Aksa Korttila, Sebastian Rejman
Arvio: 4/5

Yksityisetsivänä työskentelevä Annika (Pihla Viitala) on naimisissa, mutta ei kuitenkaan pysty kunnolla sitoutumaan, vaikka pariskunnalla yhteinen lapsi onkin. Hän törmää eräänä päivänä kiinteistövälittäjänä toimivaan Rickyyn (Antti Luusuaniemi), jonka kanssa kehkeytyy kiihkeä seksisuhde. Siinä missä Annika aika ajoin tuntee syyllisyyden tunteita huonona äitinä olemisesta, niin Rickya ei oma avovaimo eikä lapsikaan juuri kiinnosta häntäänsä enempää. Eikä hän pysty olemaan rehellinen edes Annikalle.

Moni saattaa ajatella tästä elokuvasta julisteen perusteella, että onko kyse samanlaisesta elokuvatyypistä kuin mitä 2000-luvun alun Levottomat -elokuvasaaga tarjosi. Vaikka kummassakin on tarinan tehokeinona käytetty seksiä, niin tässä kuitenkin käsitellään kahden ihmisen erilaista tapaa suhtautua toisiinsa ja muihin ihmisiin, jotka ovat olemassa heidän elämässään, mutta jotka eivät tiedä näiden tekemisistä. Kuulostiko monimutkaiselta? Maarit Lalli käsittelee aiheita sopivan viihteellisesti, mutta ei tarjoa valmiiksi pureskeltuja ratkaisuja, vaan antaa katsojan itsensä arvioida henkilöiden edesottamuksia ja niiden seurauksia. Lisäksi elokuvassa on hyödynnetty paljon ns. hiljaista tarinankerrontaa, eli kuvauksella on suuri merkitys monien tunnetilojen nostattamisessa. Teppo Högmanin taidokas kuvaus antaa juuri sellaiset atmosfäärit, kuin mitä jokainen tunnetilanne kaipaa. Vaikka elokuvassa onkin mukana monia henkilöhahmoja, niin se kuitenkin keskittyy Annikaan ja Rickyyn. Viitala ja Luusuaniemi ovat täydelliset valinnat rooleihinsa. Heidän kemiansa on toimiva ja sitä kautta heidän tarinansa saa uskottavan muodon, joka siten vaikuttaa myös muiden hahmojen toimintaan. Kuudes kerta on viihteellisen kaunis elokuvallinen paketti syvällisemmällä sisällöllä.

Lisämateriaalina trailereita.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Nordisk Film, 2017

Traileri: