STOP THE PRESS!

Perinneleikit ry ja Suomen Metsäyhdistys julkaisivat Metsäleikkikalenterin Suomen juhlavuodelle 2017

Perinneleikit ry on julkaissut metsäleikkiaiheisen seinäkalenterin vuodelle 2017. Metsäleikkikalenteri on osana Suomen 100-vuotisjuhlaa, jonka Yhdessä-teeman mukaisesti kalenteri on toteutettu Suomen Metsäyhdistyksen kanssa. Tavoitteena on nostaa esiin kaksi vuodelle ajankohtaista teemaa: Luontomme monimuotoisuus sekä lasten vapaa-ajan liikunnallisuus. Kalenteri on saatavilla Perinneleikit ry:n tapahtumista ilmaiseksi. Kalenteria voi pyytää myös Perinneleikkien maskottiauto Martin kuljettajalta.
Kalenterin sanomalla pyritään saavuttamaan mahdollisimman monen lapsen sekä aikuisen huomio, pyrkien edistämään perinteisen leikin ilosanomaa ja roolia osana nykylasten liikuntapiirakkaa. Yhdessä liikkuminen ja leikkiminen ovat parhaimmillaan kokemuksien kirjo sekä sosiaalista ja tehokasta hyötyliikuntaa. Liikkuakseen ei tarvitse aina urheilla tai kilpailla. Leikkien liikkuu huomaamatta. Kalenteri yhdistää tämän ajatuksen Suomen luonnon monimuotoisuuteen ja mahdollisuuksiin, vuodenaikojen vaihteluun sekä niihin kätkeytyviin tarinoihin ja leikkeihin.

Metsäleikkikalenteri on Perinneleikit ry:n kahdeksas julkaistu kalenteri. Perinneleikit ry on toiminut aktiivisesti leikin asialla jo vuodesta 2009. Pääpaino yhdistyksen toiminnassa on lähes päivittäiset tapahtumat ympäri Etelä-Suomea, vaihdellen koulujen liikuntapäivistä aina kyläjuhliin ja festivaaleihin. Leikkiteemoittain toteutettuja tuotteita on jaettu jo yli 330 000 kappaletta ympäri Suomea. Tavoitteena on levittää myös leikitystoiminta valtakunnalliseksi.