STOP THE PRESS!

Broadchurch – kausi 2

Ohjaus: James Strong, Jessica Hobbs, Jonathan Teplitzky, Mike Barker
Käsikirjoitus: Chris Chibnall, Louise Fox
Tuotanto: Richard Stokes
Pääosissa: David Tennant, Olivia Colman, Charlotte Rampling, Marianne Jean-Babtiste, James D’Arcy, Jodie Whittaker, Andrew Buchan
Arvio: 4.5/5

Broadchurchin pikkukylän elo saa uusia käänteitä menestyssarjan toisella tuotantokaudella. 12-vuotiaan Danielin kuolemasta on vasta tovi, kun syyllisen etsintä jatkuu oikeussalissa. Etsivä-Ellien miehen tunnustettua murhan pelin piti olla selvä etsivä, mutta tämän vedettyä sanansa takaisin tilanne mutkistuu entisestään. Samaan aikaan etsivä Alec pyrkii vaientamaan menneisyytensä haamut ratkaisemalla häntä pitkään kalvaneen katoamistapauksen.

Brittisarjan kakkoskauden käänteet eivät tuota pettymystä, päinvastoin. Rauhallinen kerronta saa tukea hulppeista rantamaisemista ja mestarillisesta näyttelijäntyöstä. Syytetyn vaimon Ellien nahoissa työskentelevä Olivia Colman uppoutuu sydämensä särkeneen etsivän rooliin herkkyydellä, joka harvalta näyttelijältä onnistuu. Jos muuten järjestettäisiin leuanväpätyksen MM-kisat, voitto menisi Colmanille. Lukuisista rooleista tuttu David Tennant on niin ikään vahvassa vedossa ja Charlotte Rampling tekee loistoroolin Danielin perheen tiukkana asianajajana.

Broadchurch on omimmillaan henkilösuhteiden kuvauksessa, ja lisäpisteitä heruu erinomaisesti toteutetusta oikeussalidraamasta. Peruukkipäiden nokittelua on ilo seurata. Nopeiden käänteiden ystävien sarja tämä ei kuitenkaan ole.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Oy Atlantic Film Ab, 2015.

Traileri: