STOP THE PRESS!

Joystickit kaakkoon – pelimuistojen keruu 5.1.–31.5.2017

Tietokonepelit rantautuivat Suomeen harrastelijoiden rakentamien koneiden myötä 1970-luvulla. Seuraavina vuosikymmeninä tietokone- ja konsolipeleistä on muodostunut tärkeä osa harrastus- ja viihdekulttuuriamme. Sadattuhannet noina aikoina kasvaneet ja aikuistuneet suomalaiset ovat kokeneet pelihetkien tuoman innostuksen ja jännityksen.

Keräämme tietokone- ja konsolipelaamisen muistoja pioneeri-ajoista nykypäivään saakka. Kerro esimerkiksi, miten aloitit pelaamisen ja mikä sinua kiinnostaa pelaamisessa. Millaisia pelejä pelaat, pelaatko yksin vai muiden kanssa? Miten läheisesi ovat suhtautuneet pelaamiseesi? Oletko osallistunut suomalaiseen peliskeneen tai tehnyt itse pelejä? Meitä kiinnostaa myös kuulla, millaisina pidät suomalaisia pelejä.

Tiedotamme tuloksista elokuussa 2017. Arvomme kaikkien vastaajien kesken kirjapalkintoja.

Pelimuistojen keruun järjestää Suomalaisen Kirjallisuuden Seura yhteistyössä Suomen pelimuseon ja Jenni Halkolan kanssa. Aineisto arkistoidaan SKS:n arkistoon. Jenni Halkola hyödyntää keruuvastauksia folkloristiikan lopputyössään Helsingin yliopistossa.

Vastausohjeet: www.finlit.fi/pelimuistot