STOP THE PRESS!

Kemin LumiLinnan avajaiset vietetään 21.1.2017

LumiLinnan ovet avautuvat tänä vuonna yleisölle 21.1.2017 klo 18. Linna rakentuu parhaillaan uudelle paikalleen LumiLinna-alueelle, Kemin Mansikkanokalle ja tulee olemaan avoinna päivittäin 22.1. – 9.4.2017 klo 10-18. Alue on avajaisiin asti käytössä vain ohjelmapalvelu- ja majoitusasiakkaille. LumiLinna on rakennettu Kemiin jo vuodesta 1996 lähtien, vuosittain vaihtuvan teeman mukaan. Tämän vuoden teemana on Suomi 100 eli 22. LumiLinna on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kemin Matkailu Oy:n tiedottaja Noora Barria kertoo, että Suomi100-teema näkyy lumisten muurien sisällä mm. lumi-ja jääveistoksissa, LumiRavintolan tuotteissa ja linnan äänimaailmassa. “Linnalla kokonaisuus on aina loppuun asti hiottu ja jokaisella linnalla on oma tarinansa. Tänä vuonna jo LumiLinnan avajaisissa haluamme kävijöille esitellä linnan kokonaisuutena ja kertoa sen tarinan. Avajaisiltana linnan eri osissa oppaat ovat esittelemässä linnaa, Kemi Seitsikko virittää LumiRavintolan kansaa juhlatunnelmaan ja vierailijoiden LumiLinna-käynti huipentuu näyttävään ilotulitukseen.”

Niin avajaislippuja kuin LumiLinnan pääsylippuja, 15 €/ 9 € (4-11-vuotiaat), sekä kausikortteja, 30 € / 18,50 € (4-11-vuotiaat), voi ostaa Kemin Matkailu Oy:n toimipisteistä: Jalokivigalleria (Kauppakatu 29), LumiLinna-näyttely (Kauppakatu 27, Tullimakasiini), Joulupukin Satamakonttori (Luulajantie 6) ja verkkokaupasta www.visitkemi.fi. Myös kaupungintalon asiakaspalvelupiste myy lippuja.

LumiLinna ja palvelurakennus avautuvat päiväkävijöille 22.1.2017

“Odotamme innolla sitä hetkeä, kun saamme esitellä uuden LumiLinnan uudella paikalla kaikille vieraille”, toteaa Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen. LumiLinna-alueella on kuitenkin jo matkailutoiminta käynnissä, sillä joulukuussa valmistuneet, pääosin lasista rakennetut, merenrantahuvilat ovat vastaanottaneet matkailijoita jo useamman viikon ajan. Alueella sijaitsevat Linnan Rantamaja ja kota ovat olleet käytössä jo viime talvena ja matkailijoita ympärivuotisesti palveleva palvelurakennus avattiin majoittuville asiakkaille pari päivää sitten. Palvelurakennus toimii lasihuviloiden asiakkaiden aamiais- ja oleskelutilana ja palvelee LumiLinnan avattua LumiHotellin asiakkaita ja linnan päiväkävijöitä aukioloaikojen puitteissa 22.1.alkaen. Sieltä voi linnakauden aikana ostaa liput, viikko-ohjelman palvelut ja lämmitellä kahvikupposen äärellä.

Yleistä tietoa Kemin LumiLinnasta

Kemin LumiLinna on täysin merivedestä rakennettu upea nähtävyys, joka koostuu LumiRavintolasta, LumiHotellista, LumiKappelista ja muun muassa lumi- ja jääliukumäistä. Linnan rakentamiseen tarvitaan noin 26 000 kuutiota lunta ja rakentaminen tapahtuu joulu-tammikuun aikana. LumiLinnan rakentaminen edustaa taitavaa suomalaista lumi- ja jäärakentamista. Vieraillessaan linnalla kannattaa ehdottomasti osallistua opastetulle kierrokselle, jonka aikana kerrotaan LumiLinnan historiasta, suunnittelusta ja rakentamisesta, sekä esitellään monipuolisesti vuotuinen teema.