STOP THE PRESS!

Yllättävä luonto -kirjan hurmaavat eläintarinat vievät lukijansa suomalaisen luonnon helmaan

kansi: Eevaliina Rusanen

Yllättävä luonto – suomalaisia eläintarinoita (Gummerus) on Helena Röngän luontodokumenttityylinen eläintarinakirja. Kirjan jokaiseen lukuun sisältyy jokin jännittävä, hupaisa tai liikuttava selviytymistarina tai ihmisen ja eläimen välinen yllättävä kohtaaminen. Jokaista tosielämän tarinaa myötäilee tunnelmallinen akvarellipiirroskuvitus.
Vuodenaikojen mukaan etenevässä ja asiantuntemusta huokuvassa kirjassa kohdataan talvipesässään nukkuva karhu ja kiireettömät konnat kosiomatkallaan. Vaikka elämä luonnossa on usein julmankin tuntuista, villieläimissä kiehtoo niiden kyky heittäytyä hetkeen ja nauttia elämästä, kun siihen tarjoutuu tilaisuus.

Luonnossa samoilijan intohimo ja omakohtainen luontotietämys näkyy tunteen palolla kuvitetussa eläintarinakirjassa, joka houkuttelee tarkkailemaan Suomen kiehtovaa luontoa ja tarjoaa eläinten käyttäytymiseen liittyvää erikoistietoa.

Helena Rönkä
Luontoalan kirjoittajana ja kuvittajana työskentelevä Helena Rönkä on koko ikänsä kirjoittanut ja maalannut tilannekuvia luonnossa kohtaamistaan eläimistä. Leppävirralla luonnon keskellä asuvan Röngän palkitut kuvitukset ovat tuttuja myös lehdistä, korteista ja retkeilyreittien opastekuvista.

Helena Rönkä
Yllättävä luonto – suomalaisia eläintarinoita
250 sivua
Ilmestyy viikolla 2