STOP THE PRESS!

Luonnon päivät 2017 -kampanja kutsuu kaikki luontojuhliin

Yksi laajimmista Suomi100-juhlavuoden hankkeista lanseerataan perjantaina. Luonnon päivät -hankkeessa on mukana lähes 50 tahoa paikallisjärjestöineen. Järjestäjäjoukkoon kuuluu yli 1,5 miljoonaa suomalaista. Tavoitteena on saada kaikki suomalaiset tekemään kukin omalla tavallaan kaikkien aikojen luontojuhlaa neljänä Luonnon päivänä, joista ensimmäinen on lauantaina 4.2.

Luonnon päiviä – 4.2, 20.5, 17.6 ja 26.8 – voi juhlia järjestetyissä tapahtumissa tai omalla mielitavallaan.

Järjestettyjä tapahtumia on eri puolilla Suomea kymmenittäin, jotka tarjoavat valtavan määrän erilaisia tapoja juhlia luontoa: voi pulahtaa avantoon, osallistua hiihtokouluun, syödä villiyrttejä nuotiopaikalla ja kuunnella konsertteja kansallispuistoissa.

13.1. alkavalla sosiaalisen median kampanjalla halutaan paitsi kutsua kaikki näihin tapahtumiin, myös innostaa suomalaisia järjestämään yhdessä omia luontojuhliaan – kukin omalla tavallaan. Kutsu kaveriporukka retkelle, taluta vanhus lapsuuden maisemiin, vie maahanmuuttajalapset pilkille, järjestä pop-up ravintola laavulla tai yksinkertaisesti lähde luontoon ja jaa kokemuksesi sosiaalisessa mediassa.

Suomi100-tapahtumia ja -toimintaa on valtava määrä pitkin vuotta. Luonnon päivien tarkoitus on juuri noina päivinä saada suomalaiset iloitsemaan siitä, miten upea luontomme on, ja miten helppoa siitä on nauttia.

Luonnon päivien tapahtumia voi etsiä verkkopalvelun kartalta luonnonpaivat.fi/haetapahtumia. Tapahtumia ilmoitetaan kartalle koko ajan lisää pitkin vuotta. Omasta luontojuhlastaan voi viestiä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #luonnonpäivät.