STOP THE PRESS!

Juhlavuoden vierailuissa Oulun kaupunginteatterin näyttämölle nousee suomalaisten suosikkeja

JUHA TAPIO – ITTEKSEEN
lauantaina 4.3. klo 19 suurella näyttämöllä

Lauluntekijä palaa juurilleen ja lähtee kitaransa kanssa kaksikymmentä keikkaa sisältävälle kiertueelle – yksin. Edellisen kerran Juha Tapio on kiertänyt soolona vuonna 2012. Konsertti tuli myyntiin joulukuussa ja se on tällä hetkellä varattu täyteen.

NAINEN – AINA PARHAASSA IÄSSÄ
Naistenpäivänä, tiistaina 8.3. klo 19.30 Pikisalissa

Ilta naisille – ja kaikille naisia rakastaville – on tulvillaan ajatuksia ja säveliä naisen elämästä. Vieraana Merja Larivaaran vetämässä illassa on Susanna Haavisto. Mukana myös orkesteri.

Naistenpäivän iltaa vietetään uudistuneessa Pikisalissa. Salin katsomo on stailattu klubimaiseen tyyliin; sen reunoilla on pystypöytiä ja koko katsomo on anniskelualuetta. Cotton Club -tyylisestä noutobaarista on saatavissa normaali väliaikatarjoilu pikkupurtavineen ja se on avoinna A-oikeuksin salissa olevien esitysten yhteydessä.

KIVIÄ TASKUSSA
maanantaina 10.4. ja tiistaina 11.4. klo 19 suurella näyttämöllä

Helsingin Kaupunginteatterin huippusuosittua, irlantilaisen Marie Jonesin kirjoittamaa komediaa on esitetty jo vuodesta 2002 loppuunmyydyille saleille, ja yleisön pyynnöstä kahden virtuoosinäyttelijän taidonnäyte rantautuu jälleen Ouluun.

Charlie ja Jake, Martti Suosalo ja Mika Nuojua, kulkevat Kiviä taskussa -näytelmässä läpi monen miehen elämän. Ihmiskohtaloihin ja kokemuksiin limittyy myös Irlannin historia. Lennossa vaihtuvien roolihahmojen skaala ulottuu hemaisevasta amerikkalaiskaunottaresta 75-vuotiaaseen maalaisukkeliin.

PIENI ELÄIN
keskiviikkona 12.4. ja torstaina 13.4. klo 19 suurella näyttämöllä

Rakastettu näyttelijä Seela Sella juhlii 80-vuotispäiviään Leena Tammisen kirjoittamalla monologiteoksella Pieni eläin, jossa maailmaa katsotaan pienen eläimen silmin. Eläimen esikuvana on Nasu, joka on aina ollut Seelan suosikki.

Pienen eläimen kotimetsä on pienentynyt kovasti. Metsät vähenevät koko ajan eivätkä kaikki eläimet − etenkään isot − enää tahdo mahtua niihin. Mahtuuko maailmaan ollenkaan metsiä, saati eläimiä? Pieni eläin pohtii elämän menoa, vanhenemista ja maailman muuttumista – ihmettelee ennen kaikkea ihmisen toimintaa.
PAKKO SAADA LAULAA!
Lauantaina 22.4. klo 19 suurella näyttämöllä

Edith Piafin
syntymästä tuli 100 vuotta syksyllä 2015. Kunnianosoituksena suurelle laulajalle Susanna Haavisto palasi lavoille musiikkiteatteriesityksellään Pakko saada laulaa!

Yhden naisen musiikkidraamassa Susanna Haavisto käy laulujen lomassa vuoropuhelua Edith Piafin kanssa laulamisen pakosta ja rakkauden sammumattomasta janosta.


TEATTERITREFFIT-TOIMINTA KÄYNNISTYY

Teatteritreffit on suunniteltu teatterinystäville, joita yksin lähteminen teatteriin ei miellytä ja joilta puuttuu ystävä, jonka kanssa lähteä. Teatteritreffit on helppo tapa tulla teatteriin, tutustua uusiin ihmisiin ja saada jopa elinikäisiä teatteriystäviä. Kyse ainoastaan yhteisestä teatterielämyksestä, ei sen enemmästä – ainakaan tarkoituksella!

Teatteritreffipakettiin sisältyy lippu esitykseen, teatterin näyttelijän tapaaminen ja lyhyt teatterin esittely yhdessä ryhmän kanssa sekä väliaikatarjoilu teatteriravintola Vänmannissa ryhmälle ja näyttelijäisännälle varatussa pöydässä.

Kevätkauden treffit:
torstaina 9.2. klo 19 Jääräpää
lauantaina 18.2. klo 13 Valheet ja viettelijät
lauantaina 18.3. klo 13 Pieleen meni
lauantaina 25.3. klo 13 Pieleen meni

Torstaina 9.2. treffataan Merja Larivaaran kanssa. Muista kerroista tietoa nettisivuilla lähempänä ajankohtaa.

Teatteritreffeille kokoonnutaan teatterin ala-aulaan 30 minuuttia ennen esityksen alkua. Ryhmään mahtuu 15 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lippuja teatteritreffeille myydään puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 8-16 numerossa 0300 472 333 (0,51 €/min+pvm).


KEVÄÄN 2017 ENSI-ILLAT

*Ooppera Neljäntienristeys, 13.1. suurella näyttämöllä. Tommi Kinnusen romaaniin pohjautuva kantaesitys. Sävellys Tapio Tuomela. Libretto Sami Parkkinen. Ohjaus Heta Haanperä. Orkesteri Oulu Sinfonia kapellimestarinaan Erkki Lasonpalo.
*Kultakausi, 19.1. pienellä näyttämöllä. Komedia kansakunnasta tuuliajolla on yhteistuotanto Kajaanin kaupunginteatterin, Kemin kaupunginteatterin, Riksteaterin ja Norrbottensteaterin kanssa. Käsikirjoitus Jukka Heinänen, Riku Innamaa ja Jani Lohikari. Ohjaus Heinänen ja Innamaa.
*Rakastakaa!, 28.1. alkaen Pikisalissa kuullaan Jacques Brelin lauluja rakkaudesta, elämästä ja kuolemasta. Yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun kanssa tehdyssä produktiossa solisteina ovat Merja Larivaara, KariPekka Toivonen, Jenni Siuruainen ja Antti Annola. Mukana myös 4-henkinen orkesteri.
*Pieleen meni, 11.3. suurella näyttämöllä huipentaa kevään. Lontoossa palkitun komediauutuuden ohjaa Pertti Sveholm, joka on Oulussa ohjannut mm. suosikkinäytelmät The Addams Family sekä Valheet ja viettelijät.

OHJELMISTOSSA JATKAVAT

Kevätkauden ohjelmistossa jatkavat Valheet ja viettelijät, Jääräpää, Lasse-Maijan etsivätoimisto, Merenkulkija, Pöljänpojan vakuutus, Cosi fan tutte ja Seniorisopat. Seniorisoppa-juhlakonsertti Suomi100-teemalla järjestetään suurella näyttämöllä 16.3. klo 11 ja keväiset konsertit 11.5. klo 11 ja 18. Jalkautumiset Oulun alueen hoito- ja palvelukoteihin jatkuvat. Seniorisoppa-esityksistä vastaa Merja Larivaara.

Myös suositut Nosta lippu salkoon! -konsertit saavat jatkoa. Vauhdista huolehtii 6-henkinen bändi solisteinaan Merja LarivaaraKari-Pekka Toivonen, Janne RaudaskoskiMikko Leskelä ja Merja Pietilä sekä tähtiartistit; lauantaina 1.4. Paula Koivuniemi ja perjantaina 21.4. Eini.