STOP THE PRESS!

Aistikokemus Hajulle Helsingin kaupunginmuseossa jatkoaikaa 9.4. asti

Helsingin kaupunginmuseon neljännessä kerroksessa voi keväälläkin tuoksutella Helsingin aromeja, sillä aistikokemus Haju sai jatkoaikaa 9.4.2017 asti. Hajun idea on yksinkertainen: tarjotaan kävijöille yksi Helsinkiin liittyvä tuoksu ilman vihjeitä tai selityksiä.
Aistikokemus Hajun myötä Helsingin kaupunginmuseon, Aleksanterinkatu 16, neljäs kerros on omistettu kaupungin hajuille ja omien muistojen kuuntelemiselle 9.4.2017 asti. Tilassa oleva haju vaihtuu viikoittain. Kävijöille ei kerrota etukäteen, mihin paikkaan tai tilanteeseen haju viittaa, sillä muistojen ja ajatusten halutaan virtaavan mahdollisimman vapaasti. Käynnin yhteydessä voi halutessaan tarkistaa hajun aiheen erillisestä laatikosta. Monessa museossa on tuoksuja käytetty osana näyttelyä tai teosta, mutta Haju testaa, voiko museosisällön rakentaa kokonaan yhden hajun varaan.

Hajun ympäristö on rauhoittava ja kaupungin ärsykkeet poissa. Kun yksi aisti korostuu ja muiden rooli pienenee, tilaa jää omasta mielestä nouseville ajatuksille. Kristian Palmun valosuunnittelu korostaa keskittynyttä tunnelmaa ja avaraa tilaa, jossa voi paneutua hajuaistin herättämiin mielleyhtymiin – eri ihmisillä hyvinkin erilaisiin. Hajut on muotoillut parfymööri Max Perttula.

Pyydämme huomioimaan, että tuoksuille herkät voivat saada oireita museon neljännessä kerroksessa. Helsingin kaupunginmuseoon on aina vapaa pääsy.

Helsingin kaupunginmuseo
Aleksanterinkatu 16
Auki ma–pe 11–19, la–su 11–17
Aina vapaa pääsy