STOP THE PRESS!

Suomen suurin rekrytointi- ja koulutustapahtuma Rekrytori helmikuussa Tampereen messukeskuksessa

Rekrytori–Koulutori
15.2. klo 9–16
Tampereen messukeskus, E-halli
Helmikuun Rekrytori näkyy ennätyksellisen laajasti mediassa, Tampereen katukuvassa ja jopa taivaalla. Tapahtuman avaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Presidentin ja rouva Jenni Haukion vierailua emännöi Rekrytorin suojelija, Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Virallisina kutsujina ovat lisäksi Tampereen kauppakamari ja Pirkanmaan liitto, joka tuottaa mm. koulupaneelin.

– Teemme kaikkemme, jotta saamme vantteria hakijoita eri puolilta maata saapuville työnantajille, oppilaitoksille ja yhteisöille. Rekrytoria mainostetaan maalla, ilmassa ja mediassa näkyvästi ennen tapahtumaa. Bussinkylkikampanja alkaa pyöriä 6. helmikuuta lähtien Tampereen Joukkoliikenteen busseissa. Kokeilemme ensimmäistä kertaa myös lentomainosta. Lentokoulu Pirkanmaa hakee tapahtuman avulla ilmailusta kiinnostuneita pilottikoulutukseen. Mainoslakanan lennättämisestä vastaa Air Spark Oy, joka tuo toisen Cessnan myös messuhalliin. Bussit ajavat työnhakijoita Keskustorilta ja rautatieasemalta messukeskukseen 10 minuutin välein, luettelee Rekrytorin vastaava tuottaja Mikko Honkala.

Rekrytori tekee helmikuussa uusia ennätyksiä monilla mittareilla.

– Työnantajien ennakkokyselyn ensimmäisten vastausten perusteella näyttää siltä, että teemme uuden ennätyksen työpaikkojen määrässä. Tapahtumaan tulee mukaan yli 130 yritystä, yhteisöä ja oppilaitosta. Mukana on pörssiyhtiöitä ja eri toimialojen isoja työnantajia kuten Puolustusvoimat, Valmetin autotehdas, Kuntarekry, Seuturekry, Fingrid, Into Seinäjoki Oy, Viking Line, Veikkaus, Restel, Alma Media, Rinnekoti-Säätiö, Nobina Finland jne. Pelkästään esittelijöitä tulee nelisensataa. Tapahtuman historian yhteenlaskettu kävijämäärä ylittää helmikuussa 100 000 kävijän rajan, Honkala laskee.

Messuhallissa on enää muutama osastopaikka jäljellä. TähtiAreenalle on tulossa ennätyksellisen laaja ilmailun, pelastus- ja turvallisuusalan ja kuljetuksen työ- ja koulutuspaikkojen kattaus.

Nuoret saavat näyttää osaamistaan Suomen suurimmaksi kasvaneen rekrytointi- ja koulutustapahtuman tuottamisessa.

– Koulutorin lavan juontamisesta vastaa Saku ry:n nuorten tiimi, Tredun liiketalouden opiskelijat hoitavat maksullisen vaatesäilytyksen, kävijälaskennan ja -haastattelut ja Tampereen NMKY:n tiimi vastaa messuosastojen siisteydestä. Messuhalliin tulee suosittuja opiskelijoiden työnäytöksiä. Pyrimme siihen, että tapahtuma on yhtä rento ja mutkaton kuin Tampere, sanoo Honkala.

Kävijöillä on tapahtumaan vapaa pääsy.