STOP THE PRESS!

Tampereen Komediateatteri juhlii satavuotiasta Suomea

Tampereen Komediateatteri juhlii satavuotiasta Suomea ennennäkemättömällä tavalla. Kaikki vuoden 2017 ensi-illat tulevat olemaan kotimaisia kantaesityksiä.

Vuoden avaa Riku Suokkaan ja Heikki Syrjän ohjaama ja yhdessä Heikki Vihisen kanssa käsikirjoittama Mieletön Suomen historia, joka saa ensi-iltansa keskiviikkona 18.1. klo 19.00. Tekijäkolmikko muistetaan monien komediahittien takaa, kuten Vuonna 85 ja Alivuokralainen.

Esityksen näyttelijät, Heikki Hela, Marika Heiskanen ja Jere Riihinen loihtivat näyttämölle lukemattomia Suomen historian merkkihenkilöitä.
 
MIELETÖN SUOMEN HISTORIA
– Humoristinen pikakelaus kansamme vaiheista

Mieletön Suomen Historia -esityksessä Tampereen Komediateatteri valmistautuu Suomi 100 -vuotta juhlanäytökseen. Taiteellisten ristiriitojen revittyä ensimmäisen työryhmän kappaleiksi teatterinjohtaja joutuu turvautumaan äärimmäisiin keinoihin pelastaakseen ensi-illan: Hän kidnappaa joukon taiteilijoita, joiden tehtävänä on saada ensi-ilta aikaan keinolla millä hyvänsä. Tästä lähtee liikkeelle tikahduttava tapahtumaketju, joka vyöryy vuoristoradan lailla Suomen satavuotisen historian huippukohdasta toiseen. Mieletön Suomen Historia on komedia Suomesta, suomalaisuudesta ja kansakuntamme itsenäisyyden ajan historiasta. Ovatko ensimmäiset 100 vuotta opettaneet meille mitään? Minkälainen kuva meillä on itsestämme? Olemmeko oppineet nauramaan epäonnistumisillemme? Toivottavasti, koska tässä esityksessä kipeitäkään aiheita ei kaihdeta!

Ei tarvitse itse osallistua. Nojaa taaksepäin, ota mukava asento ja nauti!
Suomi 100-vuotta. Menikö ohi? Ei hätää, elä se uudelleen!

Ensi-ilta 18.1.2017 klo 19.00

Arvioitu kesto noin 2 tuntia sisältäen väliajan

Kirjoittanut Heikki Syrjä, Riku Suokas ja Heikki Vihinen
Ohjaus Riku Suokas ja Heikki Syrjä
Pukusuunnittelu Kaisa Loponen
Valosuunnittelu Pekka Mononen
Äänisuunnittelu Janne Pärnänen
Koreografiat Saara Pohjoismäki
Maskeeraus- ja kampaussuunnittelu Johanna Vänttinen

Kevään uutuudet:

Ravintolateatterissa Freeman & Tammilehto (Ensiesitys 17.2. klo 19.30)
Freeman ja Seppo Tammilehto ovat Suomen pop-iskelmäviihteessä tehneet pitkät urat, jotka molemmilla jatkuvat edelleen. Muistorikkaat laulut 70-luvulta ovat mukaansatempaavia. Luvassa nostalgiaa; Kaksi lensi yli käenpesän, Ajetaan tandemilla, Osuuskaupan Jane.

UUSI STAND UP KLUBI Hovissa, Sukkavartaankatu 9:

Arimon Stand Up Hovi:

Seremoniamestarina Arimo Mustonen ja hovinarreina vaihtuvia esiintyjiä: 11.2. Jacke Björklund ja Tomi Walamies, 14.2. Ystävänpäivän hyväntekeväisyysklubin yllätysesiintyjät, 11.3. Riku Sottinen ja Jussi Simola, 1.4. Tomi Haustola ja Anitta Ahonen ja 15.4. Ali Jahangiri ja Riku Suokas. KAIKKI ESITYKSET K-18.

Kevään 2017 muu ohjelmisto:

Ravintolateatterissa nähdään Speden Naisen logiikkaa, joka vierailee maaliskuussa useaan otteesseen myös Helsingissä, Hotelli Presidentissä. Lisäksi Ravintolateatterissa tarjolla on Krisse Salmisen ja Heli Sutelan Stand Uppia sekä Pete Poskiparran show Mentalisti 2.0.

Päänäyttämöllä hemmotellaan edelleen lapsia Sinikka ja Tiina Nopolan uudelleen muokkaamalla näytelmällä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset.
Lisäksi Päänäyttämöllä jatkavat komediat Ei ketään kotona ja Vekkuliveljet.

Kesällä Päänäyttämöllä lapsia viihdyttää Mauri Kunnaksen Hui Kauhistus! Sami Rannilan ohjaamana ja kirjoittamana 11.5. lähtien ja Katetussa kesäteatterissa Kaasua, komisario Palmu! (ensi-ilta 8.6.) Joel Elstelän ja Panu Raipian ohjaamana. Molemmat myös kotimaisia kantaesityksiä.