STOP THE PRESS!

C-More esittää remasteroidun Muumilaakson tarinoita -klassikkosarjan

Kuva: Moomin Characters ja Dennis Livson & Kindernet Entertainment Ltd

Muumilaakson rakastetut klassikkotarinat tekevät paluun kotikatsomoihin uudelleendigitoituina ja -äänitettyinä. Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin perustuvan ja Dennis Livsonin tuottaman suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan suomenkielisen version remasterointi on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa huolellisesti kunnioittaen. Ensiesityksensä vuonna 1991 saaneen Muumilaakson tarinoita -sarjan ensimmäiset 26 uudistettua jaksoa julkaistaan helmikuussa aloittavassa uudessa C More -suoratoistopalvelussa.
Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-92 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi on alkanut loppusyksystä ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuvat helmikuussa. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

”Ero vanhaan on huikea. Nykyisillä teräväpiirtotelevisioilla katsottuna vanhojen kuvien ääriviivat olivat pikselimössöä, mutta nyt kaikki kohinat ja epäselvyydet ovat kuva kerrallaan korjattu. Myös Muumien lempeä ja oivaltava suomen kieli on päivitetty vanhaa klassikkoa kunnioittaen, mutta tuotu kieliasultaan enemmän tähän päivään. Slangia ei Muumeissa edelleenkään kuulla, mutta uudet ääninäyttelijät tuovat hahmoihin luonnollisesti myös uudenlaista persoonallisuutta”, kertoo isänsä tuottaman sarjan remasteroinnin tuotannosta vastannut Tim Livson ja jatkaa: ”Olemme erittäin iloisia siitä, että päivitetyt Muumilaakson tarinat tulevat taas suomalaisten katsottaviksi. Tätä päivää on myös uusi jakelukanava, sillä nyt sarjan fanit pääsevät C More -streaming-palvelussa katsomaan kaikki Muumien jaksot ajasta ja paikasta riippumatta.”

MTV on saanut uudistetun Muumilaakson tarinoita -sarjan esitysoikeudet Suomessa. Televisioyhtiö tuo rakastetun sarjan kokonaisuudessaan uuteen, helmikuussa avautuvaan C More -suoratoistopalveluunsa. Jaksoja esitetään maaliskuusta lähtien myös maksullisella C More Juniori -kanavalla ja kevään aikana Muumilaakson tarinoita nähdään myös MTV3-kanavalla ja MTV Katsomo -palvelussa.

”Suomalaiset rakastavat kotimaista sisältöä ja on vaikea kuvitella merkittävämpää sellaista kuin Muumilaakson tarinat. Ne ovat osa suomalaista kulttuuriperimää ja on kunnia saada tuoda ne takaisin kaikkien katsottavaksi parempina kuin koskaan. Ilmestyessään sarja oli aikakautensa massiivisimpia animaatiotuotantoja ja sen vastaanotto ylitsevuotavaa paitsi televisiossa, myös fyysisinä tallenteina. Tämän päivän vastaanottokanavia ja kuluttajatottumuksia varten huolellisesti restauroidut Muumilaakson tarinat tuodaankin ajanmukaisesti suoratoistopalveluun, jossa fanit voivat katsoa sarjoja silloin kuin siltä tuntuu”, iloitsee MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund ja lisää: ”Uskon, että uudistetut Muumilaakson tarinat tulevat täyttämään niiden kasvatukselliset tavoitteensa myös tulevien sukupolvien osalta.”