STOP THE PRESS!

Kuopio Wine Festival 2017 tuo Amerikan Kuopioon

30.6.-8.7.2017 järjestettävän Kuopio Wine Festivalin teemana on Taste of America, mikä tuo amerikkalaisen BBQ-kulttuurin viinijuhlavieraiden lautasille. – Can you taste it?

Amerikkalainen keittiö on saanut vahvoja ja tunnistettavia vaikutteita kautta historian suurista ruokamaista Italiasta ja Ranskasta sekä koko mausteisesta Etelä-Amerikasta. Kesällä 2017 viinijuhlilla ammennetaan amerikkalaisen ruuan herkullisinta antia. Se sopii täydellisesti yhteen niin viinien kuin suomalaisen kesäillankin kanssa.

Ruuan valmistukseen suhtaudutaan Amerikassa suurella tunteella. Siihen käytetään aikaa ja ruokailu on lähes poikkeuksetta yhteisöllinen tapahtuma. Tätä halutaan myös Kuopio Wine Festivaleilla. Ruuasta ja viinistä nautitaan kumppanin tai ystävä- ja työporukan kanssa – rauhassa maistellen, nautiskellen ja fiilistellen.

”Juhlilla tarjottavat annokset sopivat loistavasti ruokakadulla tai festivaalikentällä nautittaviksi sekä yhteisöllisesti syöden ruokateltassamme tai VIP-kylässämme”, toteaa ryhmäpäällikkö Mikko Rosendahl.

Lihaa smoukataan ja grillataan

Amerikkalaisessa keittiössä pääruokana käytetään usein lihaa ja sitä valmistetaan eri tavoin. Kuopio Wine Festivaleilla valmistustapoina käytetään niin puuhiiligrillausta kuin smoukkaustakin. Smoukkauksessa kypsennettävä raaka-aine altistetaan savulle ja sitä kypsennetään hitaasti matalassa lämpötilassa.

” Viinijuhlilla herkutellaan amerikkalaisilla ruuilla suomalaisella makuvivahteella. Tarjolla on esimerkiksi Brisket Sandwich. Siinä pääroolin ottaa laadukas suomalainen naudanrinta sekä ajan kanssa suoritettu smokehouse-savustus”, Mikko Rosendahl kuvailee.

Amerikkalaisessa ruokakulttuurissa suositaan kasviksia ja vihanneksia. Jälkiruuat taas ovat hieman raskaampia kuin mannermaisessa tai eurooppalaisessa ruokakulttuurissa on totuttu.

Hotdogit, burgerit ja friteerattu kana vievät festivaalivieraan New Yorkin katukeittiöiden makuihin. Myös Cajunlohi tarjoilee festivaalivieraalle suistomaisen Orleansin seudun makumaailman.

Viineissä maistuu Pohjois- ja Etelä-Amerikka

Kuopio Wine Festivalien viinimaailmassa ovat edustettuna sekä Pohjois- että Etelä-Amerikka. Esimerkiksi Yhdysvallat on maailman neljänneksi suurin viinimaa ja 90 prosenttia sen viineistä tehdään Kaliforniassa.

Kuopio Wine Festivaleilla viinejä on tarjolla niin vanhasta kuin uudesta viinimaailmasta, klassista ja modernia. Viinit tulevat monipuolisesti maiden eri viinintuotantoalueilta, joita ovat esimerkiksi Kanadan Niagara-on-the-Lake, Yhdysvaltojen Lodi ja Livermore sekä Meksikon erikoisuus Baja California.

”Tyyliltään viinit ovat hyvin erilaisia ja edustavat upeasti omia maitaan. Rypälelajikkeet ovat tarkoin valittuja ja ne takaavat viinijuhlille monimuotoisen valikoiman. Viinitilojen erilainen maaperä, ilmasto ja lämpötila tekevät niistä erilaisia. Tyylien kirjon huomaa selkeästi jo kahdesta eri viinistä, joissa on käytetty samoja rypälelajikkeita”, kertoo ravintolapäällikkö Viivi Sinkkonen.

Taste of America -teeman viinit tulevat huippuviinintuottajilta: esimerkiksi Pillitteri, Concannon, Seghesio ja Boutinot.

UUTTA! Viinijuhlat tuo tapahtumia tapahtuman sisään

PIKNIK-päivä ja ilmaistapahtuma Baltic Jazz Event 1.7.2017

Viime vuonna suuren suosion saanut Kuopio Wine Festivalin PIKNIK-päivä saa jatkoa! Lauantaina 1. heinäkuuta festivaalialue on avoinna ilman sisäänpääsymaksua kello 12–16. Tule fiilistelemään viinijuhlien tunnelmaa, maistamaan viinejä sekä testaamaan ruokakadun tarjontaa.

Samaan aikaan tapahtumakentällä Kuopio Wine Festival tarjoaa ilmaistapahtumana jazzmusiikkia piknikkansalle Baltic Jazz Event -teemalla. Jazzmusiikkia ja ruokakadun herkkuja pääsevät maistamaan myös alle 18-vuotiaat festivaalivieraat!

Suomen suurin ohjattu viinitasting 1.7.2017

Nyt laitetaan isolleen! Suomen suurin ohjattu viinitasting kokoaa yhteen viininystävät lauantaina 1. heinäkuuta kello 13–15. Mukaan mahtuu 300 nopeinta.

Viinitastingissa maistellaan neljää erilaista viiniä eri puolilta Amerikkaa. Tilaisuus maksaa 20 euroa. Tastingin voi varata ennakkoon nettisivujen kuopiowinefestival.fi kautta tai ottamalla yhteyttä myyntipalveluun. Viinitastingin ikäraja on 18 vuotta.

Upean tastingin tulee ohjaamaan Sommelier-liiton puheenjohtaja ja ravintola Murun perustaja Sommelier Samuil Angelov. Hän toimii sommelierina lukuisissa Suomen huippuravintoloissa ja on edustanut Suomea useissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Kuopio Wine Festival -grillauskisa

Kuopio Wine Festivaleilla järjestetään ensimmäistä kertaa grillauskisa. Alue on avoinna lauantaina 8.7.2017 kello 12–16 ja varsinainen kisa pidetään kello 13–15. Alueelle on vapaa pääsy ja tapahtuma on ikärajaton.

Kisan juontaa keittiömestari Risto Mikkola. Mikkola on keittiömestari ja HKScan Pron kehityspäällikkö. Hän on tullut tutuksi muun muassa Master Chef -kokkikilpailun tuomarina. Risto ”Ripe” Mikkola on monissa liemissä keitetty kokki, joka on huhkinut hellan ääressä kymmenissä keittiöissä eri puolilla maailmaa.

Kuopio Wine Festivalin artistit julkaistaan 23.1.2017

Tänä vuonna kauan odotettu artistien julkistamispäivä on maanantaina 23.1.2017 kello 12. Samalla käynnistyy myös lipunmyynti.

”Uutuutena asiakkaamme voivat ostaa lipun verkosta jo tässä vaiheessa vuotta. Esimerkiksi äitejä on hyvä muistaa äitienpäivänä viinijuhlien lipuilla”, hymyilee Viivi Sinkkonen.

Ohjelmistossa on luvassa Suomen tämän hetken kärkinimiä.

Kuopio Wine Festival järjestetään vuonna 2017 jo 21. kerran

Tapahtumassa vierailee vuosittain noin 35 000 festivaalivierasta. Viime vuonna tapahtuma vietti 20-vuotisjuhlavuottaan, minkä kunniaksi mukana oli useampi teemamaa – parhaita paloja vuosien varrelta.