STOP THE PRESS!

Lahden Tiirismaan koululaisten kaksi lyhytdokumenttielokuvaa DOKKINO-elokuvaverstaan juhlanäytöksessä

Lahden juhlanäytös järjestetään Finnkino Kuvapalatsissa keskiviikkona 8.2 klo 13-14.30.
DOKKINO: Yhdessä! -juhlanäytökset ovat Suomi 100 -hankkeen mahdollistamana
maksuttomia ja kaikille avoimia, mutta ne vaativat ennakkoilmoittautumisen. Voit
ilmoittautua juhlanäytöksiin dockpointi.fi -sivujen kautta:
http://docpoint.info/dokkino/yhdessa/

– – – – – –

Tiirismaan peruskoulun 9b-luokka osallistui lokakuussa 2016 valtakunnalliseen DOKKINO: Yhdessä! -dokumenttielokuvaprojektiin. 

Elokuvaverstaissa lapset ja nuoret pääsivät tutustumaan luovien dokumenttielokuvien maailmaan ja toteuttamaan itse omat elokuvansa alusta loppuun saakka ammattitaitoisen ja innokkaan ohjaajan avustuksella. Näin myös Tiirismaan koulun 9b-luokka, joka teki DOKKINO-elokuvaverstaassa lokakuussa kaksi pienoisdokumenttielokuvaa ohjaaja Mikko Toiviaisen kanssa. Elokuvat esitetään juhlanäytöksessä.

Tiirismaan koulun dokumenttielokuvien nimet ovat Oma tila ja Perjantai. Oma tila – dokumentissa oppilaat halusivat tutkia nuoren tarvetta omaan tilaan ja omaan rauhaan. Perjantai-dokumenttielokuvassa oppilaat luotaavat nuorten tarvetta olla yhdessä ja toisaalta yksin.

Oppilaat kokivat elokuvaverstaan opettavaisena ja kuitenkin rentona tapana tutustua elokuvan tekemiseen: suunnitteluun, kuvaukseen ja editointiin. 9b-luokan oppilaan Anna Fribergin mielestä elokuvanteossa oppi olemaan omatoiminen, sai keksiä itse elokuvien aiheita, kuvata ja ideoida, mitä kuvaa. Pinja Ceder kertoo, että he halusivat valita aiheiksi sellaisia aiheita, joihin jokainen voi samaistua.
– Halusimme myös, että elokuvilla on katsojalle jokin viesti.”

DOKKINO luotaakin sitä, mikä tässä ajassa ja maassa on erityisen tärkeää, ongelmallista tai erityisen suomalaista.

DOKKINO: Yhdessä! -verstaissa tehdyt elokuvat esitetään DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin juhlanäytöksissä 19 paikkakunnalla ympäri Suomea vuonna 2017. Juhlanäytökset lähtevät käyntiin tammikuussa 2017 Helsingistä, missä näytös järjestetään DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin yhteydessä tiistaina 24.1.2017. Elokuvaverstaat ja juhlanäytökset ovat osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.