STOP THE PRESS!

Lappeenrannan Teatteriklubilla näyttelijä Pirkko Hämäläinen ja stand up -koomikko Panu Kärri

Lappeenrannan kaupunginteatteri kutsuu kaikki teatterista kiinnostuneet kauden ensimmäiseen Teatteriklubiin. Kaikille avoin ja maksuton klubi kokoontuu tiistaina 24.1. klo 17.30 teatterilla (kauppakeskus IsoKristiina, 3. krs).

Tammikuun klubilla esitellään Terijoella-näytelmässä vieraileva näyttelijä Pirkko Hämäläinen ja Sikahauska stand up -festivaalin perustanut koomikko Panu Kärri. Klubia isännöi teatterinjohtaja Timo Sokura.

Televisiosta tuttu näyttelijä Pirkko Hämäläinen nähdään Helena Anttosen kirjoittamassa ja ohjaamassa näytelmässä Terijoella. Odotettu draama saa kantaesityksensä Suurella näyttämöllä maaliskuussa. Hämäläinen on helsinkiläinen näyttelijä, joka on esiintynyt useissa televisiosarjoissa, muun muassa komediasarjoissa Kaverille ei jätetä ja Me Stallarit sekä draamasarjoissa Uudisraivaaja ja Vuoroin vieraissa. Hän on näytellyt myös monissa elokuvissa. Mika Kaurismäen ohjaaman elokuvan Paperitähti (1989) naispääosa toi Hämäläiselle Jussi-palkinnon.

Lappeenrantalainen stand up -koomikko Panu Kärri valottaa teatteriklubin jälkimmäisellä puolikkaalla tämän suositun esittävän taiteen lajin saloja. Aihe on Lappeenrannan kaupunginteatterissa ajankohtainen, sillä Pienellä näyttämöllä stand upia on tarjolla 27. ja 28. tammikuuta. Jo kymmenettä kertaa järjestettävä Sikahauska stand up -festivaali tuo kaupunkiin liki parikymmentä alan tekijää aina uusista nousevista talenteista rautaisimpiin ammattilaisiin.