STOP THE PRESS!

Kuopion kaupunginorkesterin pienyhtyeet jalkautuvat kotikonsertteihin

100 kohtaamista Kuopion kaupunginorkesterin kanssa kevään aikana

Kuopion kaupunginorkesterin pienyhtyeiden soitosta voi nauttia kevään 2017 aikana yllättävän lähellä – yhtyeitä voi tiedustella soittamaan omaan kotikonserttiin. Orkesterin pienyhtyeet keikkailevat keväällä yhteensä 100 kertaa myös mm. kouluissa ja palvelukeskuksissa sekä julkisissa tiloissa Kuopiossa ja maakunnassa.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Kuopion kaupunginorkesteri tarjoaa 100 pienyhtyekeikkaa Kuopion alueelle ja myös tavallisiin koteihin keväällä 2017. Kevään aikana Kuopion alueella asuva voi ryhtyä kotikonsertin järjestäjäksi ja tiedustella orkesterin pienyhtyettä esiintymään omaan kotikonserttiin. Kotikonserteissa soittavien pienyhtyeiden kokoonpanot vaihtelevat duosta kvartettiin.   Kotikonsertti voi olla yksityinen tai julkinen, mutta molemmissa tapauksissa sen tulee olla pääsymaksuton. Konsertin järjestäjä voi siis halutessaan kutsua kotiinsa sopivan määrän muuta yleisöä ja itse päättää, haluaako esimerkiksi tarjota kahvit konserttiin tulijoille. Yhtyeitä tarjotaan kotikonsertteihin rajallisesti tiettyinä arkipäivinä mahdollisuuksien mukaan.

Kaupunginorkesterin pienyhtyekeikat ympäri Kuopiota tuovat musiikin iloa päiväsaikaan ja kaikenikäisille yleisöille. Pienyhtyeitä on jo nähty mm. Tahkolla, jossa KallaKvartetti esiintyi vuodenvaihteessa, sekä Kuopion kaupunginteatterin avajaisissa maanantaina 16.1., jolloin Salonkikvartetti tarjoili makupaloja orkesterin ja teatterin tulevasta yhteisproduktiosta Viulunsoittaja katolla. Tammikuussa yhtyeiden soittoa voi kuulla mm. Juankoskella, jossa Salonkikvartetti vierailee torstaina 19.1. ja soittaa Juankosken kirjastossa klo 14 sekä Juankosken kouluissa. Viulistien Duo Sonante vierailee perjantaina 20.1. Riistavedellä ja soittaa mm. Riistaveden kirjastossa klo 15. Kuopion taidemuseossa kulttuurinautintoon lisäulottuvuutta tuovat perjantaina 20.1. klo 13 Salonkikvartetti ja perjantaina 27.1. klo 13 KallaKvartetti. Samana päivänä KallaKvartetti esiintyy myös kahvila-ravintola Salacavalassa klo 16.30.

Kevään aikana koko Kuopion kaupunginorkesteri vierailee Kiuruvedellä 15.3. ja Iisalmessa 16.3. Georg Ots –konserttiohjelmalla, joka kuullaan Kuopiossa 14.3.

Seuraa Kuopion kaupunginorkesterin Facebook-sivuilta tulevien kuukausien pienyhtyekeikkoja tai ylläty, missä eri paikoissa musiikki luo virkistävän hetken arjen keskelle! Jos huomaat kaupunginorkesterin pienyhtyeen esiintymässä julkisessa tilassa, ota esiintyjiä häiritsemättä kuva, julkaise ja tägää #kuopionkaupunginorkesteri, niin voit voittaa liput kaupunginorkesterin kevään konserttiin.

Mikäli haluaisit pienyhtyeen omaan kotikonserttiisi, kerro toiveesi osoitteeseen elina.kasurinen(at)kuopio.fi