STOP THE PRESS!

Eija-Liisa Ahtilan uusin elokuva Berliinin elokuvajuhlilla Forum Expanded -sarjassa

Eija-Liisa Ahtilan uusin elokuva Tutkimuksia draaman ekologiasta saa ensiesityksensä Berliinin elokuvajuhlien Forum Expanded –sarjassa helmikuussa 2017.

Forum etsii ohjelmistoonsa elokuvakerrontaa uudistavia teoksia. Sen tämänvuotisena teemana on The Stars Down to Earth ja sen teoksia yhdistää pyrkimys tutkia –katsomalla ja kuulemalla– ympärillämme olevaa, yhä häilyvämmäksi käyvää todellisuutta.

”Mitä voi olla elävän kuvaaminen? Kuinka lähestyä elävää? Miten välittää toisenlainen oleminen ja toisen maailma? Miten tehdä siitä jatkuva tapahtuma, joka nivoutuu osaksi kuvaamme todellisuudesta?”

Tutkimuksia draaman ekologiasta on puolituntinen elokuva esittämisen keinoista polkuna toisten elollisten olentojen luo. Sen lähtökohtana on elokuvan ihmiskeskeisyys, jota elokuva purkaa ja johon se pyrkii löytämään vaihtoehdon asettamalla elokuvassa esiintyvän ihmisen, eläimet ja lukuisat kasvit tasa-arvoiseen asemaan keskenään.

Tutkimuksia draaman ekologiasta etsii lähestymistapoja kohti ekologista tarinankerrontaa. Elokuvan kertoja näyttää mahdollisuuksia laajentaa erilaisten esittäjien kirjoa ja esittämisen tapoja sekä ehdottaa tasa-arvoa luovia keinoja laajemman elollisten todellisuuden kuvaamiselle. Tämän avulla se myös kohdistaa huomion elokuvaan todellisuuskuvamme muokkaajana.

Elokuvassa esiintyy Kati Outinen, ryhmä akrobaatteja ja joukko toislajisia.