STOP THE PRESS!

Pohjoisten teattereiden yhteistuotanto Kultakausi saa kantaesityksensä Oulussa

Kuvassa vasemmalta Annina Rokka, Perttu Hallikainen ja Mikko Korsulainen Kuva: Ia Samoil

Kaupunginteatterit Kajaanista ja Kemistä sekä Ruotsin Norrbottensteater ja Riksteater ovat tuottaneet yhteistyössä Oulun kaupunginteatterin kanssa komedian Kultakausi, joka saa kantaesityksensä Oulun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä torstaina 19.1.2017.

Komedian tekeminen lähti liikkeelle kohtaamisesta, jossa esityksen suunnittelijat tapasivat puhtaan pöydän ääressä. Kolmella kielellä käyty keskustelu lähti liikkeelle rajoista ja identiteetistä. Näytelmän teksti syntyi prosessiluonteisesti, yhteistyön tuloksena, kuten koko esityskin. Kirjoittajatrion, Jukka Heinänen (Oulu), Jani Lohikari (Riksteater) ja Riku Innamaa (Kemi), lisäksi tekstiä tuotti ja muokkasi koko työryhmä.

Kultakauden keinuvalla näyttämöllä omien haavekuviensa perässä juoksevat tavalliset ihmiset ja kansakunnan tavaramerkkiä kuumeisesti kiillottava seminaariväki joutuvat törmäyskurssille laivaristeilyllä. Päättäjät louhivat konsulttien johdolla menneestä kultakaudesta aineksia Suomen uuteen nousuun. Jotkut kurottelevat vapauden perässä, yhdet pitävät kiinni rajoista ja toiset haluavat myydä kaiken. Kun laiva keinahtaa, alkaa kilpajuoksu pelastusveneeseen.

Kultakauden rooleissa ovat Perttu Hallikainen (Kajaani), Mikko Korsulainen (Oulu), Annina Rokka (Oulu), Satu Tala (Kemi), Kimmo Tetri (Riksteater). Ohjauksesta ovat vastanneet Heinänen ja Innamaa. Skenografia Riitta Raunio (Kajaani). Valo- ja äänisuunnittelu Juha Tuisku (vierailija).

Oulussa esityksiä on yhteensä kuusi 11.2.2017 saakka. Kajaanissa ensi-ilta on 26.1. ja Kemissä 2.2. Syksyllä 2017 kaksikielinen esitys lähtee Ruotsin kiertueelle.