STOP THE PRESS!

Pyynikin Käsityöläispanimon olut voitti jälleen kultaa kansainvälisessä kisassa

Pyynikin Käsityöläispanimo on niittänyt jälleen kansainvälistä kisamenestystä, kun Tsekissä järjestetyn World Beer Idol -kisan arvovaltainen raati palkitsi Black IPA -oluen kultamitalilla 13.1.2017. Viime syksynä panimon Ruby Jazz Ale valittiin maailman parhaaksi World Beer Awardsissa.

Black IPA on ollut menestyksekäs olut jo aikaisemminkin. Sillä on peräti kuusi aikaisempaa kisavoittoa kotimaassa sekä Suomen Paras Olut 2016 kilpailussa valinta Yleisön suosikiksi. Kansainvälinen voitto ja nimekkäiden olutasiantuntijoiden antama tunnustus saa silti olutmestari Tuomas Peren erityisen iloiseksi.

”Tämä tuntuu tosi hyvältä, vaikka olen vieläkin vähän hämmentynyt, että mitä tässä on tapahtunut. Tsekki on perinteinen ja pitkälle kehittynyt pohjahiivaolutmaa. Se, että tämä tunnustus tulee pääasiassa tsekkiläiseltä tuomaristolta, joka osaa arvioida oluista todella tarkkoja nyansseja, tekee siitä erityisen hienoa”, Pere myhäilee.

Pyynikin Käsityöläispanimo on lyhyessä ajassa saavuttanut kosolti kisamenestystä niin kansallisella kuin kansainväliselläkin kilpailurintamalla. Viimemmäksi panimon oluet pokkasivat palkintoja syksyllä World Beer Awardsissa, jossa Ruby Jazz Ale valittiin maailman parhaaksi miedoksi tummaksi ale-olueksi. Samassa kilpailussa Black IPA voitti kultaa maakohtaisessa Tumma olut -sarjassa.

Kansainvälisellä kisamenestyksellä vauhtia vientitoimintaan.

Pyynikin Käsityöläispanimo panostaa kansainvälisiin markkinoihin, ja Black IPAa lähdetäänkin nyt viemään USA:n olutnautiskelijoiden iloksi. Oluen nimenä USA:n markkinoilla tosin tulee olemaan Baltic Black IPA.

”Nämä kansainväliset kilpailumenestykset ovat omiaan tukemaan vientihaaveita. Ylipäätänsä uskon että suomalaisella pienpanimo-oluella tulee tapahtumaan kansainvälinen läpimurto tämän ja ensi vuoden aikana. Myös kollegoilla on mainioita vientihankkeita meneillään ja alkamassa”, Pere iloitsee.