STOP THE PRESS!

Kuopio Wine Festival julkisti kesän 2017 artistit

Haloo Kuopio – kesällä rokataan! 30.6.-8.7.2017 järjestettävän Kuopio Wine Festivalin artistikattaus hemmottelee festivaalivieraita. Lavan valtaavat muun muassa comebackin tehnyt Haloo Helsinki!, jonka lisäksi yleisöä huudattavat Michael Monroe ja JVG. Lisäksi Yhdysvalloissakin mainetta niittänyt suomalainen country-yhtye Steve ’n’ Seagulls saapuu Kuopioon kahtena festivaalipäivänä.

 

Maanantai on rokkipäivä

Nyt on harvinaista herkkua! Samana päivänä maanantaina 3.7. viinijuhlilla nähdään keikkatauolta paluun tehnyt Haloo Helsinki! sekä rokkilegenda Michael Monroe. Hanoi Rocksin solistina ja Nelosen The Voice of Finlandin tähtivalmentaja tunnettu Michael Monroe pitää huolen, ettei aito rock’n roll kuole Kuopiossa ainakaan ensi kesänä.

Kesän 2017 ehdottomin vetonaula ja puheenaihe on Haloo Helsinki! -yhtyeen palaaminen lavoille yli vuoden keikkatauon jälkeen. Yhtye julkaisi uuden Rakas-singlensä joulukuussa 2016 ja bongahti sillä samantien Suomen soitetuimpien listalle. Kesällä Kuopio on tehty meitä varten, eikä kiitos ole kirosana.

 

Kaikkien aikojen bilebändit

Bilekansan saa vauhtiin JVG, jolta eivät hitit lopu kesken. Tarkenee, Hehkuu, Voitolla yöhön ja Mauton jasso, mikä on oma suosikkisi? Parhaan lavashown viinijuhlilla takaa Antti Tuisku, eivätkä kahdeksan miljoonaa YouTuben näyttökertaa Keinutaan-biisillä voi olla väärässä. Antti on nähtävä! Papiidipaadi!

Kaikkien aikojen bilebändi Teflon Brothers ottaa yleisönsä haltuun takuuvarmasti, eikä huumoria jää puuttumaan. Vuonna 2017 yhtye julkaisee kahden vuoden tauon jälkeen uuden albumin sekä vetää isoimman keikkansa Helsingin jäähallissa.

Suosiosta nauttivat myös Roope Salminen & Koirat sekä SANNI. Madafakin darran 4,5 miljoonaa tai Että mitähän vittua -biisin viisi miljoonaa näyttökertaa YouTubessa eivät kaipaa enempää esittelyjä.

 

Vain elämää -sarjan ihanat artistit

Eteläpohjanmaalainen Lauri Tähkä on keikkaillut Vain elämää -sarjan tuoreimman kauden jälkeen ahkerasti. Loppuunmyydyt keikat kertovat miehen saaneen paikan suomalaisten sydämessä.

Viinijuhlilla nähdään Vain elämää -sarjan viidenneltä tuotantokaudelta myös Suvi Teräsniska ja Chisu. Lokakuussa 2016 toisen lapsen saanut Suvi Teräsniska julkaisi kahdeksannen studioalbuminsa ”Sinä olet kaunis” syyskuussa. Toinen valloittava ja ihana naisartisti on persoonallinen Chisu. ”Ku beibi sä oot vaan niin ihana…”

 

Koskettavia koko kansan suosikkeja

Mitä olisivat festivaalit ilman näitä koko kansan kestosuosikkeja? Lonkkaoperaation vuoksi sairauslomaa viettänyt Kaija Koo palaa kesällä lavalle uusimman hittinsä kanssa, Nää yöt ei anna armoo. Uutta tuotantoaan esittelee myös Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Heidän uusi albuminsa ”Surusilmäinen kauneus” julkaistiin lokakuussa 2016.

Pitkän linjan kestosuosikkeja ovat myös , Jari Sillanpää ja Eppu Normaali. Yö ja Olli Lindholm viettivät viime vuonna huikeaa 35-vuotisjuhlavuottaan, jonka kiertue loppui joulukuussa. Lavalle nousee myös Jari Sillanpää, viime kesänäkin tiukan keikkaputken vetänyt ikisuosikki. Hänen elämäkertansa ”Paljaana” ilmestyi elokuussa 2016. Myös Eppu Normaali on keikkaillut jo 40 vuotta, nykyisin tosin verkkaammin kuin 80-luvulla. Keikalla kuullaan takuuvarmasti eppujen legendaarisimmat hitit sekä harvinaisempia albumiraitoja.

 

Uutta! Steve ’n’ Seagulls tulee Kuopioon

Tiistaina 4.7. ja keskiviikkona 5.7. sukelletaan country-tunnelmiin! Suomalainen country-yhtye Steve ’n’ Seagulls saapuu Kuopioon esittäen tunnettuja hard rock- ja metallikappaleita. Kaikista tunnetuin on yhtyeen coverbiisi AC/DC:n Thunderstruck-kappaleesta. Sitä on katsottu YouTubessa yli 33 miljoonaa kertaa.

Viisihenkiseltä orkesterilta ei puutu energiaa! Heidän rehellinen, aito ja iloitteleva lavaolemus suorastaan tempaisee kuulijan riehakkaaseen maalaismenoon – niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Syyskuussa 2016 bändi nousi Yhdysvalloissa Billboardin bluegrass-listan kärkeen. Aiemmin listaa ovat hallinneet vahvasti amerikkalaisbändit.

Steve ’n’ Seagullsin jäsenet ovat lähtöisin muun muassa Kuopiosta, Iisalmesta, Hankasalmelta, Vetelistä ja Luumäeltä.

 

Kuopio Wine Festivalin artistit ja aikataulut

Perjantai 30.6.2017

 • klo 19:15 Roope Salminen & koirat
 • klo 22:30 Jari Sillanpää

Lauantai 1.7.2017

 • klo 19:15 Lauri Tähkä
 • klo 22:30 Antti Tuisku

Maanantai 3.7.2017

 • klo 19:15 Michael Monroe
 • klo 22:30 Haloo Helsinki!

Tiistai 4.7.2017

 • klo 19:15 SANNI
  Steve ’n’ Seagulls
 • klo 22:30 Kaija Koo

Keskiviikko 5.7.2017

 • klo 19:15 JVG
  Steve ’n’ Seagulls
 • klo 22:30 Popeda

Torstai 6.7.2017

 • klo 19:15 Suvi Teräsniska
 • klo 22:30 Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani

Perjantai 7.7.2017

 • klo 19:15 Teflon Brothers
 • klo 22:30 Eppu Normaali

Lauantai 8.7.2017

 • klo 19:15 Yö
 • klo 22:30 Chisu

Festivaalialue on avoinna joka ilta klo 17-01. Esiintymisajat ovat noin-aikoja ja aikataulumuutokset mahdollisia. Tapahtuma on K-18.

 

Lipunmyynti

Kuopio Wine Festivaalin liput maksavat ennakkoon ostettuna 27 euroa ja portilta 29 euroa. Poikkeuksena on maanantai 3.7.2017, jolloin ennakkolippu maksaa 30 euroa ja portilta 32 euroa.

Ennakkolippujen myynti alkaa maanantaina 23.1.2017 klo 12:00 Lippupalvelu Ticketmasterin Suomen myyntipisteissä ja verkossa. Pääsylippu oikeuttaa yhteen sisäänpääsyyn alueelle.