STOP THE PRESS!

WOW Finland -festivaaliin suomalaisen taiteen ja kulttuurin tähtiä

Tampere-talossa 11.–12.3.2017 pidettävän Women of the World Finland -festivaalin molemmat päivät huipentuvat iltakonsertteihin, joissa loistaa suomalaisen taiteen ja kulttuurin eturivin tähtiä.

– Niin esiintyjät kuin molempien konserttien juontajat ovat tekijöitä ja taiteilijoita, joita ympäri Suomen pidettyjen Think inien osallistujat nimenomaan toivoivat. Tämän tyylinen sisältöjen joukkoistaminen on meillekin ihan uutta, ja olemme innolla tarttuneet tähän haasteeseen, iloitsee Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Lauantain Naurunkarkailu-gaalaa emännöi Jenni Pääskysaari. Luvassa on riehakas ilta täynnä komiikkaa, musiikkia ja monitaiteellisia esityksiä upeiden naisten inspiroimana. Naurunkarkailu-gaalan esiintyjiksi ovat varmistuneet mm. Fakta hommasta tunnetuksi tullut suorasuu, siivousyrittäjä Pirre (alias Eija Vilpas), mm. Syke- ja Mustat lesket -sarjoista tunnettu nuori näyttelijä- ja koomikkolupaus Katariina Havukainen, kansanmusiikkia, teatteria ja komiikkaa yhdistelevä Puhti-duo (Reetta-Kaisa Iles ja Anne-Mari Kivimäki), Yle Puheelta tutut toimittajat Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan, tanssitaiteilija Minna Tervamäki sekä mestarikansanlaulaja ja Etno-Emma- sekä Suomi-palkittu romanitaiteen tulkki Hilja Grönfors duonsa kanssa. Näiden lisäksi lavalla nähdään useita muita esiintyjiä ja esiintyjäryhmiä, joiden esitykset pidetään yllätyksenä tähän kutkuttavaan iltaan asti. Riemua rytmittää lahjakkaan säveltäjä-saksofonisti Linda Fredrikssonin johtama WOW-gaalaorkesteri.

– Tätä kokonaisuutta on ollut mahtavaa olla keräämässä kasaan. Käsikirjoitamme illan kulkua parhaillaan ja uhkaavasti näyttää siltä, että luvassa on vatsanpohjan kouristelua, naurun ja epätoivon kyyneleitä, kuppikuntaista kisailua, yllätysvierailuja sekä unohtumattomia esityksiä ihan koko satavuotisen tasa-arvotaiston edestä, Jenni Pääskysaari kertoo.

Sunnuntainen ”Miten minusta tuli minä” -konsertti nautitaan Maria Veitolan hellässä huomassa. Illan aikana lavalle nousevat suomalaiseen musiikkiin lähtemättömän jälkensä jättäneet, pitkän uran tehneet voimanaiset ja valovoimaiset tähdet Maarit Hurmerinta, Jonna Tervomaa ja Maija Vilkkumaa. Musiikin monitaiturin Eeva Kontun johtaman WOW-orkesterin tahdittaman musiikin sekä sykähdyttävien tarinoiden kautta kurkistetaan pintaa syvemmälle näiden kolmen rakastetun naisartistin mielenmaisemiin. Mukana myös Suomen eturivin naiskuoroihin lukeutuva, runsaasti maailmalla esiintyvä Lyran-kuoro johtajanaan Jutta Seppinen.

– Hyvältä tuntuu. Ja herranen aika miten hyvältä toi koko viikonlopun ohjelma näyttää! Ihan super super kiinnostavaa ja ihanaa olla tässä mukana, Maria Veitola toteaa emännöimästään illasta.

Iltakonserttien liput 26 €. Mahdollisuus myös ostaa WOW Superpassi (2pv+konsertit): norm. 83€: Oikeuttaa sisäänpääsyyn festivaalialueelle lauantaina 11.3. ja sunnuntaina 12.3., passilla pääsy kaikkeen festivaaliohjelmaan sekä erilliskonsertteihin. Lippuja myyvät Lippu.fi, Tampere-talon lipunmyynti, Aplodi -kulttuurimyymälä ja www.wowfinland.fi/liput.

Lisätietoja: www.wowfinland.fi


WOW Finlandin tarina

Kolmesta toisiinsa liittyvästä hankkeesta koostuva WOW Finland on kerännyt yhteen 690 ihmistä Rovaniemeltä Helsinkiin ja Imatralta Vaasaan seitsemässä eri kaupungissa järjestetyissä Think in -keskustelutilaisuuksissa, jonka lisäksi suomalaisissa yläkouluissa toteutetaan kevään 2017 aikana ISOT (Itsenä olemisen tärkeydestä) -koululaishanke. WOW Finland huipentuu Tampere-talossa 11.-12.3. nämä kaikki yhteen kokoavaan WOW Finland –festivaaliin, jonka tavoitteena on edelleen vahvistaa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin suomalaisen yhteiskunnan merkittävää menestystekijää, sukupuolista tasa-arvoa ja diversiteettiä. Tätä toteutetaan rohkean ja avoimen keskustelun, taiteen ja kulttuurin sekä naurun ja riemun kautta. WOW Finland -festivaali koostuu keskusteluista, paneeleista, workshopeista, mentoroinnista, palkintogaaloista, osallistavasta kulttuurista sekä erilaisista esityksistä ja näytöksistä.