STOP THE PRESS!

Puhetta taiteesta -sarja jatkuu Mikkelin taidemuseolla

Taiteen edistämiskeskuksen ja Mikkelin taidemuseon Puhetta taiteesta -luennot jatkuvat jälleen 1.2.2017 alkaen. Luentojen on tarkoitus johdattaa niin tuoreiden taideilmiöiden ja ajankohtaisen taidekeskustelun pariin kuin taideteoreettiseen pohdintaan.

Puhetta taiteesta -illat ovat avoimia keskustelutilaisuuksia, joihin toivotetaan tervetulleiksi eri taiteen alojen ammattilaiset, harrastajat sekä taiteesta kiinnostunut yleisö.

Luentosarjan muut osat järjestetään kevään 2017 aikana aina keskiviikkoisin klo 17.30–19.30 Mikkelin taidemuseolla.

Tilaisuudet sisältyvät taidemuseon pääsymaksuun.

Kevään ensimmäisessä luennossa kuvataiteilija Antti Majava puhuu otsikolla ”Maailmankuvien muodonmuutos – Taiteen, yhteiskunnan ja luonnon takaisinkytkentöjä”.

Majava pyrkii taiteellaan ja väitöskirjatutkimuksellaan syventämään ymmärrystä taiteesta niin inhimillisten kuin ei-inhimillisten systeemien muuttajana. Hän pohtii esityksessään länsimaalaisen todellisuuskäsityksemme rakentumiseen vaikuttaneiden taiteellisten avantgardeilmiöiden sisältöjä ja muotoja. Koska näihin ei ole sisältynyt ymmärrystä luonnonjärjestelmien kestävän käytön periaatteista, niin tällaisten kulttuuristen ideaalien varaan rakentuva sivilisaatio on tuomittu joko muuttumaan radikaalisti, korvautumaan toisella tai luhistumaan.

Taiteilijan työn ohella Majava tekee aiheesta väitöskirjaa Helsingin yliopiston taidehistorian laitoksella, Monitieteisen ympäristötutkimuksen tohtorikoulussa (DENVI). Lisäksi hän työskentelee monitieteellisessä BIOS-tutkimusyksikössä.

Puhetta taiteesta – alustukset kevät 2017 klo 17.30–19.00

1.2. Kuvataiteilija Antti Majava: Maailmankuvien muodonmuutos – Taiteen, yhteiskunnan ja luonnon takaisinkytkentöjä

8.3. Toimittaja Jari Tamminen: Kulttuurihäirintä taiteen ja aktivismin rajapinnassa

5.4. Kuvataiteilija Ville Löppönen: Maalaus on elävän keskustelusuhteen pyhäkkö

3.5. Katutaiteilija EGS ja taidekriitikko Otso Kantokorpi keskustelevat katutaiteesta