STOP THE PRESS!

Rauma Bluesin ensimmäiset esiintyjät julki

Vuoden 2016 Rauma Blues -festivaali sai kiittävää palautetta niin yleisöltä, medialta kuin esiintyjiltäkin. Ohjelmisto olikin yksi tapahtuman historian tasapainoisimmista. Yhtä onnistuneeseen kokonaisuuteen tähdätään myös tänä vuonna.

Blueskentän harvoihin ykköstapahtumiin lukeutuva Rauma Blues järjestetään perjantaina ja lauantaina 11. – 12. elokuuta. Lauantain 12.8. päätapahtumaa juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä ja luvassa on totuttuun tapaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin huippuartisteja ja -kokoonpanoja.

Osa artistineuvotteluista on vielä kesken, mutta muutama huippunimi on tapahtumaan jo lukittu. Lavalla tulevat irrottelemaan muiden muassa 2015 European Blues Challenge -kisan voittaja Travellin’ Brothers (Espanja), kaksinkertainen Grammy-ehdokas Earl Thomas (U.S.A.) sekä Shakura S’Aida (Kanada). Tämän esiintyjäkaartin myötä festariteltan kattokangas saa tehdä parhaansa pysyäkseen paikallaan.

Kuuden kaveruksen muodostaman EBU-voittajan TRAVELLIN’ BROTHERSin keskinäinen sielunveljeys tuntuu live-esiintymisissä yleisön sydämessä asti. Kymmenen vuotta tauotta kiertänyt kokoonpano on yli 700 keikkansa ja kuuden albuminsa jälkeen uskomattoman musiikillisen osaamisen ilmentymä. Travellin’ Brothers tähtää aina aiempaa huimempiin suorituksiin. Bändin superenerginen lavaesiintyminen vie kuulijan mennessään.

Kaksinkertainen Grammy-ehdokas ja nelinkertainen San Diego Music Award -voittaja EARL THOMAS on paitsi blues-laulaja, myös lauluntekijä. Hänen kappaleitaan ovat esittäneet huippuartistit Tom Jonesista Etta Jamesiin ja Solomon Burkeen. Vahvalla laulullaan Thomas luo lavalla takuuvarmaa hauskanpitoa niin yleisön kuin bändinsäkin joukkoon.

Jo lähes neljännesvuosisadan mittaisen uransa aikana SHAKURA S’AIDA on rikastuttanut bluesin, jazzin ja R’n’B:n skeneä sielukkaalla äänellään, intohimoisella persoonallaan ja syvälle soul-musiikilleen omistautumisella. S’Aidan tuorein albumi Time (2012) kuvastaa hänen omintakeista otettaan bluesista, soulista ja rock’n’rollista.

Lauantaisen päätapahtuman ennakkoliput tulevat myyntiin helmikuun alkupuoliskolla osoitteessa www.lippu.fi .

Loput lauantain päätapahtuman esiintyjät sekä perjantain blues-klubien esiintyjät vahvistetaan myöhemmin.

LIPUNMYYNTI

* Festivaalilippujen nettiennakkomyynti alkaa helmikuun alkupuoliskolla
Valtakunnallisesti lippuja myy Lippu.fi
* Raumalla lippuja tulossa myyntiin toukokuun aikana myös seuraaviin ennakkomyyntipisteisiin:
Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna ja ravintola Buena Vista.
* Lippujen hinnat:
Lauantain päätapahtuma: ennakkoon 55 euroa, ovelta 60 euroa.
VIP-liput 140€, tulossa myyntiin myöhemmin.
RAUMA BLUES ONLINE

www.raumablues.com

www.facebook.com/raumablues

www.twitter.com/raumablues