STOP THE PRESS!

Valamo-risteilyt kesällä 2017

Valamon luostari ja Saimaan Laivamatkat Oy ovat sopineet yhteistyöstä m/s Sergein risteilyjen osalta kesällä 2017. Perinteisellä Heinäveden reitillä m/s Puijolla liikennöivä yhtiö ottaa hoitaakseen myös Sergei-laivan risteilyt Valamon luostarista.

Saimaan Laivamatkat Oy on vuokrannut m/s Sergein tulevan kesän risteilyjä varten. Alus risteilee Valamosta päivittäin juhannukselta alkaen elokuun puoleenväliin saakka. Entiseen tapaan tehdään Juojärvellä kaksi päivittäistä iltapäiväristeilyä ja perinteinen iltaristeily Taivallahden kanavalle. Viikonloppuisin ja peruskauden ulkopuolella on mahdollisuus tehdä tilaus- ja teemaristeilyjä mm. Varistaipaleen kanavalle ja Kermajärvelle. Tarkempi risteilyohjelma julkaistaan myöhemmin.

M/s Sergeille mahtuu kaikkiaan 86 henkilöä, joten se soveltuu mainiosti Valamon luostarissa vieraileville ryhmille, päiväkävijöille ja luostarissa majoittuville. Laivan kahvio tarjoaaa virvokkeita risteilyjen aikana. Ruokailut ja muut tarjoilut hoituvat luostarin Kahvila-Ravintola Trapesassa.

M/s Puijolla tuleva kesä on jo 25. perättäinen perinteisellä Heinäveden reitillä Kuopion ja Savonlinnan välillä. Laivan ohjelmistoon kuuluu edelleen Kuopiosta lähtevä päivän retki Valamoon. Retket tehdään vuoropäivin laiva–bussi-yhdistelmällä ja niihin kuuluu luostarin opastettu kierros. Ryhmät voivat Valamon vierailunsa yhteyteen liittää myös jonkin laivamatkaosuuden Heinäveden reitillä Kuopion tai Savonlinnan suuntiin.

Risteilyjen tiedustelut ja varaukset m/s Sergein osalta Valamon luostarin myyntipalvelusta ja luostarin vastaanotosta sekä Saimaan Laivamatkat Oy:n myyntipalvelusta.