STOP THE PRESS!

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus ehdolle lastenteatteripalkinnon saajaksi

Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Siperian yhteistyönä syntynyt esitys Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus on valittu Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n myöntämän lastenteatteripalkinnon finalistiksi. Muita ehdokkaita tänä vuonna ovat Unga Teaternin esitys Hamlet sanoo sen kauniimmin sekä Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus.

Teatterin ammattilaisista koostuneen palkintoraadin mukaan Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus käsittelee nykypäivän lasten ja aikuisten vaikeitakin asioita hienovaraisesti ja syvällisesti. Edelleen raati kiinnittää huomionsa mm. työryhmän motivaatioon ja kunnianhimoon sekä esityksen saamaan hyvään vastaanottoon, yleisön myötäelämiseen ja näytäntöjen saavutettavuuteen.

Palkinnon voittajan valitsee tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio, ja se jaetaan 27. maaliskuuta Thalia-juhlassa Kansallisteatterissa.

”Olen onnellinen koko työryhmän puolesta, että meidän produktiomme ilo, into ja suuri halu tehdä puhuttelevaa lastenteatteria tästä päivästä huomioidaan tällaisella kunnialla. Otamme finaalipaikan vastaan ylpeydellä ja lämmöllä. Toivotamme katsojat tervetulleiksi katsomaan esitystämme”, sanoo ohjaaja Miika Muranen.

”On hienoa ja rohkeaa, että Tampereen Työväen Teatteri ja Teatteri Siperia ovat halunneet tehdä tosissaan tähän päivään kirjoitettua koko perheen teatteria. Miika Murasen osuvassa ohjauksessa ja koko työryhmän ammattitaidon voimalla esitys on osunut suoraan yleisön sydämeen”, sanoo kirjailija Tove Appelgren, jonka teoksiin ja hahmoihin esitys perustuu.

Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus sai ensi-iltansa 20.9.2016 Eino Salmelaisen näyttämöllä. Esitys jatkaa ohjelmistossa 11.5.2017 asti. Sitä suositellaan alakouluikäisille.

Vesta-Linnean roolissa nähdään Maija Koivisto, ja muissa rooleissa Marika Heiskanen, Minna Hokkanen, Janne Kallioniemi, Tuukka Huttunen, Riikka Papunen, Valtteri Lehtinen ja Kristiina Hakovirta. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut Pirjo Liiri-Majava, valosuunnittelijoina toimivat Kyösti Kallio ja Tero Koivisto sekä äänisuunnittelijana Kyösti Kallio.