STOP THE PRESS!

Lapidus, Rosenfeldt ja Hjort – miehet Viaplayn uuden draamasarjan Advokatenin takana

Menestyskirjailija ja puolustusasianajaja Jens Lapidus tunnetaan erityisesti maailmanmaineeseen nousseesta Stockholm Noir -trilogiastaan (Rahalla saa, Siisti kosto, Luksuselämää). Nyt hän vastaa uuden Advokaten-draamasarjan käsikirjoituksesta, joka saa ensi-illan yksinoikeudella Viaplayssa ensi syksynä.

Jens Lapidus, käsikirjoittaja Hans Rosenfeldt (Silta, Wallander) ja Michael Hjorth (Wallander) ovat aivot uuden Viaplay Original -sarjan Advokatenin takana. Kymmenosainen trilleri on SF Studios- tuotantoa ja se esitetään Suomessa yksinoikeudella Viaplaylla tulevana syksynä.

Sarja keskittyy Ruotsin arvostetuimman lakitoimiston lahjakkaaseen puolustusasianajajaan Frank Nordlingiin. Lapsena hän todisti omien vanhempiensa kuoleman ja kun hänelle nyt selviää, että murhaaja on yksi Kööpenhaminan alamaailman johtavista hahmoista – sekä yksi lakitoimiston tärkeimmistä asiakkaista – hän alkaa hautoa kostoa.

Frank ajautuu yhä syvemmälle hengenvaaralliseen kaksoisrooliinsa syyllistä jahdatessaan. Kysymys kuuluu, miten pitkälle hän on valmis menemään oikeuden perässä? Advokaten on hermoja raastava trillerisarja, jossa taistellaan laillisen ja laittoman sekä elämän ja kuoleman välillä.

Alexander Karim (Tyrant, Oscar-palkittu Zero Dark Thirty) näyttelee Frank Nordlingia.

-Kun kuulin Advokatenista, tunsin, että se on elämäni rooli. On uskomattoman hienoa saada työskennellä niin moniulotteisen materiaalin kanssa kuin tämä. Rankkaa inhimillistä draamaa nopeatempoisen trillerin muodossa. Tämä on unelmarooli ihan kenelle tahansa, kertoo Karim.

Sarjan tuottavat SF Studios Productionin Nicklas Wikström Nicastro (Mies, joka rakasti järjestystä) ja Joakim Hansson (Johan Falk).

-Olemme erittäin iloisia saadessamme työskennellä jälleen Jensin kanssa menestyksekkäiden Rahalla saa -trilogia filmatisointien jälkeen. On myöskin hyvin innostavaa tehdä ensimmäistä kertaa sarjayhteistyötä Viaplayn kanssa, jonka kanssa yhteistyö sujuu erittäin hyvin, sanoo tuottaja Nicklas Wikström.

Advokaten on Viaplayn ja TV3:n yhteinen draamatuotanto. Sarja tullaan esittämään Suomessa yksinoikeudella Viaplaylla. Sarjan tuottaa SF Studios Production ja kansainvälisestä jakelusta vastaa Studio Canal.