STOP THE PRESS!

Heikki Kossi ehdolla elokuvan äänialan huippupalkinnolle

Foley-artisti Heikki Kossi on ehdolla äänileikkaajien ja foley-artistien Motion Picture Sound Editors -järjestön Golden Reel Award -palkinnon saajaksi työstään Mark Osbornen ohjaamassa Pikku Prinssi -elokuvassa. Pikku Prinssi –elokuva on saanut ehdokkuutensa pitkien animaatioelokuvien kategoriassa. Golden Reel Award -ehdokkuudessa on huomioitu äänileikkaamisen eri osa-alueet, kuten dialogi, foley-artisti ja -leikkaaja, musiikki sekä äänitehosteet.

Itseoppineen äänitaiteilija Heikki Kossin työnjälkeä on viime aikoina kuultu muun muassa Sundancen elokuvajuhlilla viime viikonloppuna palkitussa Last Men in Aleppo –dokumenttielokuvassa, juuri Tanskassa loistavin arvosteluin ensi-iltansa saaneessa Underverden (Darkland) -elokuvassa sekä Cannesissa palkitussa Juho Kuosmasen elokuvassa Hymyilevä mies. Seuraavaksi Kossin työskentelyä pääsee kuuntelemaan Gore Verbinskin ohjaamassa A Cure for Wellness -elokuvassa, joka saa Suomen ensi-iltansa 17.2.2017.

Motion Picture Sound Editors -järjestön palkinnolle on aiemmin ollut ehdolla kaksi suomalaista äänileikkaajaa, Paul Jyrälä ja Jussi Tegelman. Tällä kertaa ehdokkuudesta tekee erityisen se, että äänet ovat syntyneet Suomessa. Kossin foley-äänet niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin tuotantoihin syntyvät Kokkolassa H5 Film Sound -studiolla. Studiolla Kossin kanssa työskentelee äänileikkaajina ja äänittäjinä Pietu Korhonen, Salla Hämäläinen ja Kari Vähäkuopus

Pikku Prinssi on paitsi Kossin uran suurin tuotanto, myös kallein Euroopassa tehty animaatioelokuva, jonka äänirooleissa kuullaan Marion Cotillard, Benicio Del Toro, Jeff Bridges ja Rachel McAdams.

Motion Picture Sound Editors –järjestön Golder Reel Awards -palkinnot jaetaan nyt 64. kertaa. Järjestön tavoitteena on nostaa esiin ja palkita äänileikkaajien ja foley-artistien työtä. Palkintokategorioita on yhteensä 23. Muita ehdokkaita tämän vuoden pitkien animaatioelokuvien kategoriassa ovat Doria etsimässä (Finding Dory), Kubo ja samuraiseikkailu (Kubo and the Two Strings), Vaiana (Moana), Zootropolis – eläinten kaupunki (Zootopia), Sing ja The Red Turtle. Palkinnot jaetaan sunnuntaina 19. helmikuuta gaalassa Westin Bonaventure –hotellissa Los Angelesissa.