STOP THE PRESS!

Arctic World -elämysmyymälä Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasemalle avataan 1. helmikuuta 2017 elämysmyymälä, Arctic World of Santa Claus. Konsepti on uudenaikainen tapa esitellä Suomea ja suomalaista osaamista erityisesti stop-over-matkustajille. Arctic World of Santa Claus on Finavian ja Santa Claus Licensing Oy:n yhteishanke, jonka tavoitteena on rakentaa ympärivuotista tunnettuutta Suomesta ja sen ainutlaatuisuudesta

Arctic World of Santa Claus sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla portin 28 läheisyydessä toisessa kerroksessa ja se on ensimmäinen suomalainen elämysmyymälä, jonka tavoitteena on rakentaa kansainvälistä, elämyksellistä yhteyttä Suomeen. Myymälä rakentuu neljän vuodenajan mukaan ja yhdistää ostokokemukseen modernia tarinankerrontaa ja visuaalisia elämyksiä.

Elämysmyymälän neljä vuodenaikaa

Arctic World of Santa Claus -elämysmyymälässä on neljä erilaista teemaa, joiden sisältö vaihtuu vuodenaikojemme mukaan. Elämysmyymälän teemat ovat Mysterious North, Vivid Nature, My Precious Finland ja Modern Tradition. Elämyksellisyys on tuotu tilan kaikkiin pintoihin: suomalaisuus näkyy ja tuntuu tilan materiaalivalinnoissa, kumppanuuksissa, sisällöissä ja tuotteissa. Jokaista Suomen vuodenaikaa esitellään myös suomalaisten omin silmin.

“Elämysmyymälän nimeksi valikoitu Arctic World Of Santa Claus, koska Suomi on maailman hienoin pohjola ja Joulupukki on maailman tunnetuin suomalainen,” kertoo Petri Paarnio, Santa Claus Licensing Oy:n toimitusjohtaja.

Tila on suunniteltu siten, että siihen voidaan kytkeä mukaan erilaisia teknologia- tai design-kumppaneita, joita varten on varattu omat kampanjapaikat. Avajaisista lähtien tilassa on muun muassa JuusoHD:n ja Julia Kivelän valokuvanäyttelyt.

Suomalaisia tuotteita, osaamista ja designia

Arctic World Of Santa Claus -myymälä toimii erikoistuotteiden myyntikanavana ja avaa kansainväliset markkinat myös pienille suomalaisille valmistajille ja tuottajille. Myynnissä olevien tuotteiden tulee edustaa suomalaisuutta ja suomalaista osaamista. Tuotteitaan ovat saaneet myyntiin muun muassa Bedesign, Muoto2, Profeel Design, Bergman by Finngold ja Miru Design.

“Haluamme tarjota suomalaisille taiteilijoille ja yrittäjille näkyvyyttä Suomen kansainvälisimmällä myynti- ja näyttelypaikalla. Valokuvanäyttelyt ja persoonalliset kotimaiset tuotteet tuovat lentoasemalle uutta uniikkia tarjontaa”, Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Jukka Isomäki Finavialta kertoo.

Arctic World Of Santa Clausin takana ovat Santa Claus Licensing Oy ja Finavia. Ainutlaatuisella yhteishankkeella palvellaan matkailijoita aivan uudella tavalla. Arctic World Of Santa Claus -tilassa ovat mukana myös Visit Finland, Pölkky Oy, Philips ja Hue Lights.