STOP THE PRESS!

Pohjoissaame lisätty Sanakirja.fi-nettipalveluun

Sanakirja.fi on ilmainen sanakirja- ja sanojenoppimispalvelu, jonka sisältö perustuu Kielikone Oy:n laadukkaisiin MOT®-sanakirjoihin. Palvelua kehitetään jatkuvasti, ja nyt kielivalikoimaan on lisätty pohjoissaame. Sanakirjahakujen lisäksi Sanakirja.fi-palvelussa voi opetella sanoja hauskoilla peleillä, nyt myös saameksi.

Kieltenopiskelijoille suunniteltu Sanakirja.fi on monikielinen kielipalvelu. Palvelussa on julkaistu täysin uusi pohjoissaamen sanakirja, jossa on 33 507 hakusanaa, 50 033 käännöstä. Pohjoissaamen lisäämisen myötä Sanakirja.fi sisältää kaikkiaan 45 kielen keskeisen sanaston ja yhteensä lähes 2 000 kieliparia.

Sanakirjahaun kielipari on vapaasti valittavissa. Opiskelija voi käyttää lähtökielenä omaa äidinkieltään olipa se saame, suomi, ruotsi, norja tai jokin muu palvelun kymmenistä kielistä. Saamen hakutuloksessa näkyvät sanan käännös, sanaluokka, astevaihtelu, loppukonsonantin vaihtelu, adjektiivin attribuuttimuodot sekä lyhyellä pystyviivalla merkitty ns. kolmannen pituusasteen konsonanttikeskus.

Sanakirja.fi-palvelussa voi tehdä myös sanalistoja ja opetella niitä pelaamalla viittä eri peliä. ”Sanojen oppiminen vaatii paljon toistoa. Sanakirja.fi:ssä toistaminen on kivaa pelimäisten harjoitusten ansiosta”, kertoo Liisa Stén, Kielikoneen Chief Product Officer.

“Kunnollinen sanakirja on kielten opiskelun tärkein työkalu. On tärkeää, että suomalainen Sanakirja.fi-palvelu sisältää sanakirjan ja -pelit myös pohjoissaameksi, saamelaisalueen virallisella kielellä. Uskomme erityisesti koulujen hyötyvän palvelun käytöstä vieraiden kielten opetuksessa”, sanoo Liisa Stén, Kielikoneen Chief Product Officer.

Sanakirja.fi toimii puhelimella, tabletilla ja läppärillä, kaikilla yleisimmillä selaimilla. Palvelussa voi käyttää sanakirjoja ja opetella sanoja ilmaiseksi ilman rekisteröitymistä. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisäksi luoda omia sanalistoja, ansaita pinssejä sekä seurata edistymistään ja ehdottaa sanakirjaan lisättäviä sanoja.

Ota Sanakirja.fi käyttöön osoitteessa www.sanakirja.fi