STOP THE PRESS!

Mediataitoviikolla ennätysmäärä osallistujia

Viimeaikaiset keskustelut valeuutisista, vaihtoehtoisista faktoista sekä vihapuheesta ovat nostaneet esille tarpeen medialukutaidoille ja mediakasvatukselle. Toisaalta mediat tarjoavat mahdollisuuden myös ihmisten kohtaamiselle, vuorovaikutukselle ja toisen ymmärtämiselle. Nyt alkava Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, joka auttaa toimimaan median parissa.

Mediataitoviikossa on mukana tänä vuonna ennätysmäärä osallistujia: yhteensä yli 2600 päiväkotia, koulua, kirjastoa, nuorisotaloa, museota ja muuta tahoa. ”Mediataitojen merkitys selvästi tunnistetaan. Erityisesti päiväkodit ovat lähteneet tänä vuonna mukaan. Mediataidot kuuluvatkin kaikille ikään katsomatta”, Mediataitoviikon projektipäällikkö Lauri Palsa kertoo.

Mediataitoviikkoa varten on tuotettu runsaasti erilaisia materiaaleja ja kampanjoita mediataitojen kehittämiseen ja mediailmiöiden käsittelyyn. Pullopostia mediameressä -materiaali kiinnittää huomiota empatiataitojen ja sananvapauden edistämiseen. Suomi 100 -teemaisen Aikamatkaajat-materiaalin avulla voidaan tarkastella yhteiskunnassa tapahtunutta muutosta ja pohtia samalla tulevaisuutta ja siihen vaikuttamista.

Mediataitoviikon toteuttamisessa on tänä vuonna mukana ennätysmäärä yhteistyökumppaneita, yhteensä 53 organisaatiota, jotka edistävät mediataitoja esimerkiksi toteuttamalla omia kampanjoita tai viestimällä mediakasvatuksen tärkeydestä.

Tutustu Mediataitoviikon 6.–12.2.2017 kampanjoihin, materiaaleihin ja kaikkiin yhteistyökumppaneihin osoitteessa mediataitoviikko.fi.

Mikä Mediataitoviikko?
Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata helmikuun toisella viikolla erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, ja se suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä noin 50 kansallisen organisaation kanssa. Se on myös osa kansainvälistä Safer Internet Day -kampanjaa. Vuoden 2017 teemana on Ihmisten internet. Teema kiinnittää huomiota internetin mahdollisuuksiin tuoda ihmisiä yhteen sekä toimia sen puolesta.