STOP THE PRESS!

Lego® Batman elokuva (Lego® Batman Movie)

The Lego Batman elokuva (The Lego Batman Movie)Ohjaus: Chris McKay
Käsikirjoitus: Seth Grahame-Smith, Erik Sommers, Chris McKenna, Jared Stern, John Whittington
Näyttelijät:
Ääninäyttelijät (Suomi/alkuperäinen) Carl-Kristian Rundman / Will Arnett, Ella Pyhältö / Rosario Dawson, Juha Varis / Zach Galifianakis, Vesa Hämes / Ralph Fiennes, Antti Lang / Michael Cera, Heljä Heikkinen / Jenny Slate
Arvio: 4/5

Gotham Cityn roistot ovat olleet tähän saakka Batmanin ja komisario Gordonin hallinnassa. Eläkkeelle jäävä komisario on siirtämässä tehtäväänsä omalle tyttärelleen Barbaralle. Vallanvaihtotilaisuudessa itsehyväinen Bruce Wayne on sitä mieltä, että kaupunki ei tarvitse ketään muuta kuin Batmanin rikollisten nitistämiseen. Samaan aikaan tämän sankarin arkkivihollinen Jokeri on kasaamassa rikollisliigaa, jonka tarkoitus ottaa kaupungin hallinta itselleen. Voiko yhteistyö Batmanin ja nuoren Gordonin välillä sujua? Mitä tekee ottopoika Robin? Se selviää, kun katsot tämän elokuvan.

Nämä Lego®-elokuvat ovat olleet yllättävän suuria menestyksiä dvd/blu-ray-julkaisuina. Ei siis ihme, että muutama vuosi sitten valkokankaalle ilmestyi ensimmäinen Lego®-elokuva  ja se tuottikin yli 460 miljoonaa dollaria.  Rahasampo oli siis saatu auki myös elokuvateattereiden osalta, joten uutta tarinaa kannattaa pökätä mahdollisimman nopeasti kehiin. Tällä kertaa on otettu käsittelyyn yksi DC Comicsin legendaarisimmista hahmoista, Batman. Monet mieltävät tämän sankarin synkkämielisenä ja hieman psykoottisena hahmona, mutta luonnollisesti maailmankuulu rakentelupalikkasarja on tuonut hommaan erilaista otetta. Kun kyseessä on koko perheen juttu, on siihen lisätty vauhtia, vaarallisia tilanteita ja ennen kaikkea riemukasta huumoria. Tekijät ovat osanneet hyödyntää vanhoja Batman-elokuvia ja ennen kaikkea myös 60-luvun tv-sarjaa, jossa kaljamahainen sankarimme heilui hassuja onelinereita heittelevän apupojan kanssa. Muutenkin tarinan pohjavire on raikas ja moniulotteinen. Luvassa on myös leffafaneille pieniä bongausjuttuja, kuten eräs Harry Potterin arkkivihollinen Jokerin rikollisliigassa. On se myönnettävä, että Lego® Batman elokuva tarjoaa todella hauskan nautittavaa viihdettä koko rahalla kaiken ikäisille.

Lisämateriaalina tarjolla on mm. poistettuja kohtauksia, muutama hauska Batman-lyhytanimaatio, trailereita, making of -dokumentteja ja trailerita.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Warner Bros. Entertainment, 2017

Traileri: