STOP THE PRESS!

TTT-Klubin ohjelmassa Poetry Bandin räimivää runomusiikkia ja Eero Raittisen ja Knucklebone Blues Bandin keikka

Ensi viikon keskiviikkona 15.2. toteutuu harvinaislaatuinen vierailu, kun runoutta, draamaa ja musiikkia yhdistävä Poetry Band tuo TTT-Klubin lavalle koko 8-henkisen jäsenistönsä. Vahvan latauksen omaava kokoonpano liikkuu runouden ja musiikin, puhelaulun ja lauletun sanan, voihkeen ja liturgian rajapinnassa jäljittelemättömällä tavalla.

”Alkuperäinen kokoonpano koostui Teatteri Quo Vadiksen soittavista näyttelijöistä. Ensin soitettiin yhdessä, koska se täytti jonkin tyhjän kohdan unelmien horisontissa, sitten alettiin tehdä musiikkia Quo Vadiksen esityksiin. Vähitellen runomusiikin osuus kasvoi sellaiseksi, että Poetry Band alkoi esiintyä omana itsenään”, kertoo yhtyeen jäsen Otso Kautto, joka tunnetaan myös teatteriohjaajana ja kirjailijana.

Poetry Band on aiemmin nähty Tampereella vain Teatterikesän ohjelmateltassa, ja TTT-Klubilla yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa. Kansallisteatterin Lavaklubilla Poetry Band on esiintynyt useita kertoja sekä vieraillut ulkomailla Ranskaa, Espanjaa ja Chileä myöten.

Eero Raittinen ja Knucklebone Oscar yhteistyössä

Vuonna 1960 uransa aloittanut Eero Raittinen ehti jo saada elämäntyöpalkinnon Finnish Blues Awardseissa, mutta 72-vuotiaalla konkarilla ei ole aikomustakaan jäädä eläkkeelle. Kevättalven kiertueella hän esiintyy Knucklebone Blues Bandin kanssa teatteri- ja konserttisaleissa, kuten mm. Espoon Kulttuurikeskuksessa ja Salon Teatteri Provinssissa. TTT-Klubin keikan vuoro on lauantaina 18.2.

The Sounds, The Boys, Tasavallan presidentti – siinä ensimmäisiä tärkeitä bändejä, joissa Eero Raittinen vaikutti laulajana tai rumpalina. 2000-luvun merkkipaaluja ovat olleet esiintymiset SF Bluesin ja Noisa Kinda Menin riveissä sekä ennen kaikkea sooloalbumi Woodstock, jonka Raittinen sai tehdä legendaarisen The Band -muusikon Levon Helmin studiossa.

Uusimmalla Live at Suisto -levyllä Raittisen selustan varmistaa Knucklebone Oscarin johtaman bändin ehtymätön energia. Rhythm’n blues, southern boogie, rock and roll sekä tyylikkäät gospel-sävyt kuuluvat sen repertoaariin yhtä kaikki. Oscarin persoona tuli tutuksi Yle Teemallakin esitetyssä rock-henkisessä draamakomediassa Knucklebonehead.

TTT-Klubin tapahtumat tällä ja ensi viikolla
Ke 8.2. klo 19 Luolamies
Pe 10.2. klo 19 Stand up: Antti Haapala, Jape Grönroos, Marko Kämäräinen
Pe 10.2. klo 20:30 Yle Perjantai (vapaa pääsy) TV-lähetys alkaa klo 21.05
Ke 15.2. klo 19 Poetry Band
Pe 17.2. klo 20 Yle Perjantai (vapaa pääsy) TV-lähetys alkaa klo 21.05
Pe 17.2. klo 22 Scandinavian Music Group Akustinen Kvartetti (loppuunmyyty)
La 18.2. klo 19 Luolamies (loppuunmyyty)
La 18.2. klo 22 Eero Raittinen & Knucklebone Blues Band