STOP THE PRESS!

Pop up -kansalaistila avautuu Turussa Forum kauppakeskuksessa ystävänpäivänä 14.2.

Kansalaistilaon kaikille avoin pop up -tila, joka avautuu ystävänpäivänä 14.2.2017 Turun keskustassa, Forum kauppakeskuksessa. Toiminta on Turun museokeskuksen organisoimaa ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa. 

Kansalaistilan ohjelmistoon on valikoitunut avoimen haun kautta monipuolinen ohjelmisto, joka toteuttaa Suomi 100 -juhlavuoden ”Yhdessä” -teemaa. Tila tulee toimimaan ideapajana, keskustelufoorumina, näyttelytilana, tapahtuma areenana sekä kansalaisten yhteisenä oleskelutilana. Lisäksi kaupunkilaisilla on mahdollisuus ottaa osaa Unelmien museo –hankkeeseen.

Kaikille avointa ja maksutonta ohjelmaa
Kansalaistilassa nähdään eri toimijoiden ja yhdistysten toteuttamia näyttelyitä ja tilaisuuksia. Kansalaistilan Keskiviikko -keskusteluissa käsitellään mm. turkulaisen populaarimusiikin vaiheita 1970-luvun alusta nykypäivään sekä taidetta nuorten maistereiden näkökulmasta. Maaliskuussa järjestettävissä Ompelujamit x 100 -tapahtumassa tarjotaan sadalle turkulaiselle tunti henkilökohtaista opastusta vaatteen korjauksessa ja huollossa.

Huhtikuussa puolestaan on luvassa numismaattinen näyttely ja arviointipäivä, ja seniori-ikäisten oma tapahtumaviikko sekä performanssitaidetta. Toukokuussa järjestettävässä taidetyöpajassa päästetään luovuus valoilleen kokeilemalla putkihelmitekniikkaa. Myös Turun museokeskuksen henkilökunta saapuu esittelemään museotyötä #museoduuni -päivinä ja Varsinais-Suomen paikallismuseot kertomaan omasta toiminnastaan.

Kansalaistila on avoinna 27.5.2017 asti
ti, to-la klo 10–18 ja ke klo 10–19
Kesällä toiminta jatkuu pop up -kansalaiskontissa.

Kansalaistilan ohjelma on kaikille avointa ja maksutonta. Turun museokeskus tarjoaa tilan veloituksetta yhteistyötahojen käyttöön. Svenska Kulturfonden tukee kansalaistilatoimintaa.

Katso kansalaistilan ohjelma ja tapahtumat tästä.
Ohjelmaa ja tapahtumien tarkempia tietoja päivitetään helmikuun aikana.