STOP THE PRESS!

Bodomin Yhdysvaltain levitys saa lähtölaukauksensa SXSW-festivaalilla

Taneli Mustosen Bodom-elokuva on kutsuttu arvostetulle South by Southwest -festivaalille Austiniin, Texasiin. Maaliskuussa järjestettävä maineikas yhdysvaltalainen suurtapahtuma toimii samalla lähtölaukauksena Bodomin julkaisulle Pohjois-Amerikassa, jossa elokuvan levitysoikeudet on ostanut mediakonserni AMC.

Bodom esitetään maaliskuussa South by Southwest -festivaalin (SXSW) laadukkaisiin genre-elokuviin keskittyvässä Midnighters-sarjassa. Yleisö- ja arvostelumenestykseksi noussut Bodom on ensimmäinen SXSW:n virallisessa ohjelmistossa esitettävä suomalainen näytelmäelokuva.

Festivaaliensi-illan jälkeen elokuva julkaistaan toukokuussa ensin AMC:n Shudder-palvelussa, joka tarjoaa tarkasti valikoitua laatukauhua genre-yleisölle kautta maailman. Elokuva tulee myyntiin Pohjois-Amerikassa myöhemmin myös muun muassa dvd:llä ja Blu-Raylla.

SXSW on Austinissa, Texasissa järjestettävä tapahtuma, johon osallistuu vuosittain lähes 20,000 elokuva-, musiikki- ja IT-alan ammattilaista eri puolilta maailmaa. Festivaalijättiläinen on viime vuosina kasvanut yhdeksi Pohjois-Amerikan tärkeimmistä elokuva-alan tapahtumista. Muun muassa Suomen elokuvasäätiö, Tekes, Finpro ja Nordic Genre Invasion ovat viime vuosina erityisesti panostaneet suomalaisten näkyvyyteen festivaalilla. Vuonna 2016 tapahtuman keynote-puheenvuoron piti presidentti Barack Obama.

AMC Networks on yhdysvaltalainen mediakonserni, joka omistaa mm. lukuisia tv-kanavia sekä elokuvien levitys- ja tuotantoyhtiö IFC Filmsin. Shudder on AMC:n hiljattain eri puolilla maailmaa lanseeraama, laadukkaisiin genre-elokuviin keskittyvä vod-palvelu.

Don Filmsin tuottama palkittu Bodom on kiertänyt lukuisilla festivaaleilla ympäri maailmaa kehuvien arvostelujen saattelemana. Kotimaassa viime elokuussa ensi-iltansa saanut elokuva on ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi kolmessa eri kategoriassa (mm. paras elokuva). Tuottaja Aleksi Hyvärisen ja ohjaaja Taneli Mustosen yhdessä käsikirjoittama elokuva on Pohjois-Amerikan lisäksi myyty useisiin eri maihin, mm. Japaniin, Saksaan, Italiaan, Espanjaan, Puolaan, Iso-Britanniaan, Australiaan ja Lähi-itään.