STOP THE PRESS!

Tampereen Työväen Teatterin syksyn 2017 ohjelmisto on julkaistu

Tampereen Työväen Teatteri julkisti syksyn ohjelmiston. Tulossa on neljä kotimaista kantaesitystä ja klassikoita. Suuren näyttämön suurmusikaali Viulunsoittaja katolla saa ohjaaja Miika Murasen, kapellimestari Eeva Kontun ja koreografi Petri Kauppisen käsissä raikkaan ja komean tulkinnan. Tiina Puumalainen kirjoittaa parhaillaan Suurelle näyttämölle uutta, Kaj Chydeniuksen musiikkiin perustuvaa näytelmää Vallaton väki, josta teatteri kertoo lisää myöhemmin keväällä. Eino Salmelaisen näyttämön kantaesitys on Maarit Tyrkön menestyskirjoihin perustuva Presidentti ja tyttö, joka vie katsojat suoraan Urho Kekkosen sisäpiiriin. Molièren ajattoman Luulosairas-komedian ohjaa Salmelaiselle Otso Kautto. TTT-Klubilla kantaesitetään Riku Suokkaan, Johanna Tohnin ja Heikki Syrjän käsikirjoittama Mars vs. Venus, parisuhdekomedia Luolamiehen jalanjäljillä. Maarit Pyökärin kokoama ja ohjaamalorunäytelmä Mitä tehtäis? houkuttaa perheen pienimmät sanojen pariin.

Viulunsoittaja katolla
Suurmusikaali uskosta, toivosta ja rakkaudesta raikkaana toteutuksena

Jospeh Steinin, Jerry Bockin ja Sheldon Harnickin Viulunsoittaja katolla on suurmusikaali, joka on kiehtonut ja puhutellut yleisöä jo kauan. Rakastettu musikaali sykkii iloa, väriä ja toivoa. Suuret tunteet, räiskyvät tanssit ja intohimoinen musiikki tempaisevat katsojat kiehtovaan tarinaan.

”Koska musikaalin sanoma maailman muuttumisesta osuu tähän päivään, haluamme tehdä siitä oman aikamme näköisen. Puvustus tulee olemaan näyttävä, eri aikakausien ja kulttuurien yhdistelmä. Tuttujen ja upeiden sävellysten rinnalle haemme sovituksilla esiin sielukkaan maailmanmusiikin. Koreografia korostaa rytmiä ja liikkeen monipuolisuutta. Lavastus tulee olemaan hätkähdyttävän komea”, kertoo ohjaaja Miika Muranen.

Tevjen roolissa Ola Tuominen, hänen vaimonaan Petra Karjalainen ja tyttärinä Petra Ahola, Maria Lund, Miila Virtanen sekä pieninä tyttärinä Idalilja Raipia / Helmi Hollström ja Ansa Ahola / Karolina Tapala. Muissa rooleissa Anna Pukkila, Juha-Matti Koskela, Jari Ahola, Antti Lang, Minna Hokkanen, Jari Leppänen, Matti Pussinen-Eloranta, Pentti Helin, Jyrki Mänttäri, Heidi Kiviharju, Elina Jakolewa ja Juha Junttu. Näyttämöllä on kaikkiaan noin 35 näyttelijää ja tanssijaa. Orkesterissa on mukana maailmanmusiikin soittajien kärkeä. Koreografi on Petri Kauppinen, kapellimestari Eeva Kontu/Joonas Mikkilä, lavastussuunnittelija Teemu Loikas ja pukusuunnittelija Marjaana Mutanen. Valot esitykseen suunnittelee Sami Rautaneva ja äänisuunnittelusta vastaa Kalle Nytorp. Ensi-ilta on 1.9.2017 Suurella näyttämöllä

Presidentti ja tyttö
Olit elämässäni seitsemän vuotta

”Tässä taitaa olla yksi 1900-luvun suurista suomalaisista rakkaustarinoista”, kirjoitti Harri Hautala arviossaan Maarit Tyrkön kirjasta Presidentti ja toimittaja. Tähän teokseen sekä sitä edeltäneeseen opukseen Tyttö ja nauhuri perustuen Seija Holma on kirjoittanut uuden kantaesitysnäytelmän Presidentti ja tyttö, joka kantaesitetään Eino Salmelaisen näyttämöllä 10.10.2017.

Tasavallan presidentti Urho Kekkonen ja toimittaja Maarit Tyrkkö tapasivat ensimmäisen kerran 1973, kun Ilja Glazunov maalasi presidentin muotokuvaa. Viimeinen kerta oli Tamminiemessä marraskuussa 1981, silloin presidentti ei enää tuntenut luottoystäväänsä. Tyrkkö kokosi presidentin kanssa yksityistä Kekkos-arkistoa ja auttoi häntä hänen lukuisten kirjojensa toimittamisessa. Työn kautta he löytävät toisensa, oppivat luottamaan toisiinsa kuin itseensä. Ja kaipaamaan toistensa luo. Presidentti ja tyttö kertoo ajatuksia avartavasti paitsi heidän suhteestaan, myös 70-luvun Suomesta. Se on uutta, yksityistä valtiomieshistoriaa.

Presidentti ja tyttö -näytelmän ohjaa Samuli Reunanen. Lavastus- ja pukusuunnittelu on Kaisa Rasilan. Valosuunnittelu on TJ Mäkisen ja äänisuunnittelu Kyösti Kallion. Tytön roolissa nähdään Maija Koivisto ja presidenttinä Tommi Raitolehto. Muissa rooleissa Mika Honkanen, Janne Kallioniemi, Vesa Kietäväinen, Aimo Räsänen ja Miia Selin.

Luulosairas
Mitä kaikkea olemme valmiita nielemään?

Maailma on siirtymässä totuuden jälkeiseen aikaan, väitetään. Paras valhe on eniten tosi. Mutta ennenkin on osattu syöttää pajunköyttä, eikä vähiten lupauksina eliksiirien ja pillereiden parantavasta voimasta. Luulosairas on historian suuriin teatterinimiin kuuluvan Molièren (1622-1673) suosituin näytelmä, hervottoman hauska ja ajattomuudessaan hätkähdyttävä komedia.

Otso Kauton ohjauksessa syntyy raikastettu klassikko, joka tuo huijarit ja hyväuskoiset nykypäivän valoon, peruukkeja ja yltäkylläisyyden kosketusta unohtamatta. Lavastuksen ja puvut suunnittelee Annukka Pykäläinen, valot TJ Mäkinen sekä äänen Niklas Vainio. Pääroolissa nähdään Auvo Vihro, muissa rooleissa Miia Selin, Suvi-Sini Peltola, Janne Kallioniemi, Maija Koivisto, Tommi Raitolehto, Vesa Kietäväinen, Mika Honkanen, Jukka Saikkonen ja Teija Auvinen. Ensi-ilta on 2.9.2017 Eino Salmelaisen näyttämöllä.

Mars vs. Venus
Stand up -parisuhdekomedia Luolamiehen jalanjäljillä

TTT-Klubilla kantaesitetään 21.9. teatterin uusi tuotanto, jonka on käsikirjoittanut Riku Suokas, Johanna Tohni ja Heikki Syrjä. Mars vs. Venus? on Suokkaan ja Tohnin esittämä komedia, joka pohtii naisten ja miesten erilaisuutta, kääntää ennakkoluuloja päälaelleen ja voi ehkä todistaa niistä osan todeksi. Siinä missä Luolamies katsoo maailmaa miehen silmin, Mars vs. Venus? tekee havaintoja niin miehen kuin naisen näkökulmasta.

Koomikot etsivät vastauksia ikuiseen mysteeriin toinen toistensa aiheita kommentoiden. He kertovat saman tarinan kaksi eri puolta. Kuinka he tapasivat, rakastuivat, deittailivat ja lopulta päätyivät asumaan saman katon alle… ja muuttuivat taas vieraiksi toisilleen. Esityksen kutkuttavuutta lisää se, että Suokas ja Tohni ovat pari tosielämässäkin.

Mitä tehtäis?
Uusi kotimainen lorunäytelmä kutsuu lapset sanojen rikkaaseen maailmaan

Mitä kaikkea sanoilla voikaan tehdä? Mihin kaikkeen sanoilla on valta? Lasten lorunäytelmä Mitä tehtäis? innoittaa ja näyttää, mihin kaikkeen sanat taipuvat. Sanailijoina ovat täti ja koira (Eeva-Riitta Salo ja Eriikka Väliahde), jotka riimittelevät päivät pitkät arkisten askareiden lomassa.

Ohjaaja Maarit Pyökäri on koonnut käsikirjoituksen kotimaisista runoista sekä suomalaisen suullisen kansanperinteen vanhoista ja uusista lastenloruista. Valo- ja äänisuunnittelu on Juha Haapasalon. Kantaesitys on 23.9. klo 13 Kellariteatterissa. Näytelmää suositellaan 3-7 –vuotiaille.

Mielensäpahoittajan Suomi, Mauno Peppone Extended ja Kissa kuumalla katolla jatkavat ohjelmistossa syksyllä

Suurella näyttämöllä syksyllä jatkaa ohjelmistossa juuri ensi-iltansa saanut Mielensäpahoittajan Suomi. Eino Salmelaisen näyttämöllä jatkaa Kissa kuumalla katolla. Mauno Peppone Extended valtaa näyttämön toukokuussa ja jatkaa ohjelmistossa syksyllä.