STOP THE PRESS!

Onnelin ja Annelin talvi -elokuva palkittiin jälleen kansainvälisillä lastenelokuvafestivaaleilla

Elokuva kilpaili sarjassa, jossa oli mukana yli viisivuotiaille suunnatut elokuvat. Festivaaleilla oli mukana 194 elokuvaa viidestäkymmenestä kolmesta maasta.  Onnelin ja Annelin talvi -elokuva on  jo aiemmin voittanut yleisöäänestyksen Saksassa järjestetyillä Schlingelin kansainvälisillä lasten- ja nuorten elokuvafestivaaleilla.

”Etukäteen toivoo, että kunpa elokuva vain saavuttaisi lapset, voittaisi sen välimatkan aina täältä kirjoituspöydän äärestä katsomoon saakka. Tällaiset tunnustukset ovat merkki siitä, että niin todella on käynyt – elokuvaan on tarttunut jotakin sellaista, joka lapsia koskettaa. Se on tekijälle paras palkinto, mitä työstä voi koskaan saada” kommentoi kaikki Onneli ja Anneli -elokuvat käsikirjoittanut Sami Keski-Vähälä.

Suomessa yli 200 000 katsojaa kerännyt Onnelin ja Annelin talvi -elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen samannimiseen kirjaan. Vuonna 2014 ensi-iltansa saaneen elokuvan pääosissa nähdään Aava Merikanto (Onneli) ja Lilja Lehto (Anneli). Elokuvan on tuottanut Zodiak Finland.  Tammikuussa ensi-iltansa sai Onneli, Anneli ja Salaperäinen muukalainen -elokuva, joka on lyhyessä ajassa kerännyt jo yli 100 000 katsojaa.

http://onnelijaanneli.fi

https://www.childrensfilmfestivalseattle.org