STOP THE PRESS!

Vuoden karikatyyppi on Sauli Niinistö

Niinistö. Tekijä: Teppo Järvi

Karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit on valinnut vuoden 2016 karikatyypiksi presidentti Sauli Niinistön. Vuosinäyttely ”Skarppeja suomalaisia” esittelee ajankohtaisia karikatyyrejä ja pilapiirroksia Päivälehden museossa 15.2.–19.3.2017.

Skarpit perustelevat Sauli Niinistön valintaa Vuoden karikatyypiksi 2016 sillä, että vuonna 2016 presidentin rooli korostui enemmän kuin aikoihin. Niinistö oli paljon esillä hänen ottaessaan Suomen ulkopolitiikan ohjat epävarmuuden lisääntyessä maailmalla.

”Sauli Niinistö on karikatyyripiirtäjän kannalta vaativa: hän on järkevä ja ironinen, varsinainen varsinaissuomalaisen luonteenlaadun ilmentymä. Niinistön lakoninen tyyli on vuosien varrella jalostunut hyvään suuntaan. Hänestä on kehittynyt jämäkkä ja arvovaltainen presidentti ­– levottomine suupielineen”, Skarpit kommentoivat. Skarpit ovat piirtäneet oman näkemyksensä presidentti Niinistöstä vuosinäyttelyyn.

Skarpit on Grafian alainen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta. Vuoden karikatyyppi -nimitys on kunnianosoitus, joka myönnetään suomalaiselle julkisuuden henkilölle, joka on hahmona positiivinen ja kasvoiltaan mielenkiintoinen piirrettävä. Nyt kahdeksatta kertaa järjestettävässä vuosinäyttelyssä on esillä killan jäsenten omia näkemyksiä Vuoden karikatyypistä. Hän voi valita näyttelystä omakseen mieleisensä karikatyyrin.

Aiemmat Vuoden karikatyypit ovat olleet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola ja Jarkko Nieminen.

Skarppeja suomalaisia -näyttely Päivälehden museossa

Skarpit järjestää kahdeksannen vuosinäyttelynsä Päivälehden museossa, Helsingissä 15.2.–19.3.2017. Esillä on töitä 16 eri taiteilijalta. Mukana on ajankohtaisia karikatyyrejä ja pilapiirroksia. Näyttelyssä on mukana Suomi 100 -vuoden johdosta näkemyksiä myös historiallisista henkilöistä.

Näyttelyssä ovat mukana Satu Cozens, Markku Haapaniemi, Teppo Järvi, Juha Kalliolahti, Erkki Kangas, Kerberos, Jorma Lampela, Janne Markkanen, Micaela Morero, Tero Mäkelä, OlliBull, Kimmo Pälikkö, Pasi Rahikainen, Elina Rajala, Teuvo Salminen sekä Miki Wallenius.

 

Päivälehden museo, Ludviginkatu 2-4, Helsinki

Avoinna joka päivä klo 11–17, vapaa pääsy

Näyttelyn aikana paikalla on livepiirtäjiä