STOP THE PRESS!

Aurora – Valtakunta

Aurora - ValtakuntaTuotanto: Sakke Aalto, Aurora, JS16, BommiTommi, Leo Jupiter, Nopsajalka
1. Sä lupasit 2. Juoksuhiekkaan 3. Täydelliset 4. Tiedät musta kaiken 5. Valtakunta 6. Spessuu settii 7. Sydämen tahtiin 8. Sä hiffaat 9. Kaikki mitä näät 10. Näytä niille
Arvio: 2/5

Tamperelais-turkulainen Aurora oli yksi vuosien 2014-15 kovimpia radiohittijyriä ja sangen tervetullut tuttavuus melodisine reggaerenkutuksineen. Samassa artisti kyllä jakoi rajustikin mielipiteitä. Ja niin jakaa tämä kakkoslevykin. Itse joutunen valitettavasti vaihtamaan vankkureita.

Siinä missä ensimmäinen levy profiloitui aika pitkälti nimenomaan reggaeksi, on tämä toinen levy poppia, joka kalskahtaa jopa hieman iskelmälle. Tuotanto on yllättävän löysää enkä ihan heti löydä levyltä oikein sen pointtia. Sillä ei ole tarpeeksi bilepotkua klubeille tai kotihippoihin mutta se menee muutenkin kuuntelussa vähän ohi. Biisimateriaali ei ole lähellekään debyytin tasoa. Toki muutamat näistä soivat taaskin radioissa mutta se nyt ei tällä kertaa enää riitä. Levyn edetessä haukotus on tosiasia.

Hieman ihmetyttää, että onko tässä nyt taas hätiköity levyn ulossaamisen kanssa vai mistä lie kyse. Puolivälissä iskee jo vähän väsyvilutus, kun levy ei tunnu oikein etenevän mihinkään. Suurin osa kappaleista on yhdentekevähköjä renkutuksia vaikka tästä kuinka haluaisi pitää. Vierailijat Nopsajalka, Aste ja Keko Salata tuovat oman pirteän lisänsä pieniksi fiittaushetkikseen mutta sitten taas vaivutaan jonnekin tusinapopin suohon. Sanoituksissa maalaillaan rakkauden- ja haikeudentäyteisiä maailmoja eivätkä nekään oikein tätä hommaa varsinaisesti pelasta. Semminkin kun välillä Aurora on 31-vuotiaaksi aika teini. Ihan kuin koko levyllä ei olisi osattu päättää tehdäänkö tätä nuorille vai meille…no, öh, ei-ehkä-enää-niin-nuorille.

Onkohan Aurora vaihtunut jossain vaiheessa? Ensimmäisen levyn pirtsakka ja tuore ote on nyt täysin väljähtynyt jonkinlaiseksi puolivillaiseksi konepopiksi, jonka saundit eivät totisesti ole mitään Almaa – eivätkä sitten toisaalta taas tarpeeksi retroakaan toimiakseen nostalgianomaisena fiilistelynä. Ja laulusuoritukset: Miksen mä muista, että ne olisivat häirinneet ensimmäisellä levyllä näin paljon? Osaahan Aurora laulaa mutta joku hänen soundissaan nyt häiritsee. Kun Kadotaan kaupunkiin- esikoisen aikana olin valmis syömään kädestään ja toivottamaan kultaista tulevaisuutta, niin nyt jää käteen vain hämmennys. Tässäkö tämä nyt oli?

Mää ole gauhian hämmästynyt. En oikein tiedä mitä tästä ajatella. Ärsyttää, harmittaa ja säälittää samaan aikaan. Toivon artistille kaikkea hyvää jatkossa, sillä potentiaali on korkealla tasolla. Se ei nyt ulosmittaudu. Haluaisin pitää tästä. Toivottavasti joku pitää.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright for Sony Music, 2017