STOP THE PRESS!

The Young Pope – 1. tuotantokausi

The Young Pope - 1. kausiOhjaus: Paul Sorrentino
Käsikirjoitus: Paul Sorrentino, Umberto Contarello, Tony Grisoni, Stefano Rulli
Tuotanto: Jude Law
Pääosissa: Jude Law, Diane Keaton, Silvio Orlando, Javier Cámara, Scott Shepherd, Cécile De France, Ludivine Sagnier
Arvio: 4/5

Vatikaani saa uuden hallitsijan paavi Pius XIII:sta. Hän on paitsi nuori, myös amerikkalainen. Ja tuttavallisemmin Lenny. Tulokas ottaa kirkon haltuun rocktähden elkein ja pistää tuulemaan niin, että kardinaalien hatut tutisevat. Näin alkaa 10-osainen suursatsaus The Young Pope, joka on HBO:n, Canal +:n ja Sky Atlanticin yhteistyötä.

Paavi-Piuksen (Jude Law) itsevarmuuden alla kytee muutakin kuin halu uudistaa pölyttynyttä hallintoa. Orvoksi jääneen ja sisar Maryn (Diane Keaton) kasvattaman Lennyn konservatiiviset ajatukset saavat pontta epäilyksestä, onko hänen luojansa sittenkään kaikki. Tuoreen paavin sielunkamppailu vie hyväksikäyttöskandaalien tuolle puolen; katolilaisuuden pitkät perinteet ja ulkokultaisuus kätkevät sisäänsä aivan tavallisia ihmisiä, joiden usko korkeimpiin voimii horjuu toisinaan.

Hitaasti käynnistyvä sarja ei tarjoa helppoja vastauksia. Lennyn kärsimysnäytelmä tulee iholle. Siitä hatunnosto Jude Lawlle, joka onnistuu heittämään harteiltaan veitikkamaisen rakastajan maineen ja nostamaan niille paavin viitan. Ristiriitainen Lenny tupakoi, puhuu suoraan ja juonittelee. Herkullinen hahmo osoittaa Lawn osaamisen monipuolisuuden.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Paul Sorrentinon visio näyttää upealta ja nostaa entisestään tv-sarjojen tekemisen rimaa. Toista kautta odotellessa.

Sini Kantola for smackthejack.net

Photo’s copyright by Wildside/Sky Italia/Haut et Court tv/Home Box Office Inc./Mediapro 2016.

Traileri: