STOP THE PRESS!

Seita-elokuva julkaistu

Kuusi vuotta tekeillä ollut kokoillan eepos, lappilaisesta mytologiasta ja kotimaisesta politiikasta ammentava satiirinen fantasiaseikkailu Seita on julkaistu Youtubessa.

”Seita kertoo tarinan salaperäisestä konfliktista keskeltä syrjäisintä Lappia. Korruption rehottaessa ja Helsingin herrojen haaliessa lisää valtaa alkavat muutoksen tuulet puhaltaa pohjoisessa. Ylkänköyrin kylän tietämille ollaan rakentamassa uraanikaivosta. Työharjoittelijoiden rikkoessa paikalta löytyvän muinaisen Seidan vapautuu pyhätöstä voimakas henki, Tiermes, joka nostattaa paikalliset asukkaat kapinaan esivaltaa vastaan. Kärhämän polttopisteeseen päätyy vastentahtoinen varusmies ja paatunut pelkuri Ilmari Käki, pohjoiseen eksyneen etelän vetelä Arvid Suulaan ja tämän juron lankomiehen Moskun kanssa. Epätodennäköisen ystäväkolmikon harteille jää suuren salaliiton ratkominen.”

Seita on tekijöidensä ensimmäinen kokopitkä elokuva. Vuonna 2011 käyntiin polkaistu ja kesällä 2012 kuvattu kunnianhimoinen talkootuotanto kävi läpi pitkän ja kivisen leikkausvaiheen ja monta julkaisuaikataulun lykkäystä. ”Seita Forever” viivästyi alkuperäisestä aikataulustaan lopulta noin neljä vuotta. Visiosta ei kuitenkaan tingitty.

Toivomme elokuvan henkivän riippumattomuudessaan sellaista rohkeutta ja vilpittömyyttä jota ei suomalaisen elokuvan parissa yleensä nähdä.

Elokuva on rovaniemeläisen findie-elokuvaryhmä Karvareuhka Productionsin tuotanto ja sen on ohjannut Lauri Autere ja Aleksi Soukka, sekä käsikirjoittanut Tuukka Kuru ja Rami Tammenoksa.

Pääosissa nähdään niin ikään paikalliset nuoret elokuvantekijät Harri Korkiakoski (A Million Dollar Budget Films), Aatu Kreivi (Northern Legend Productions) ja Markus Säärelä (Karvareuhka Productions).

Seita Youtubessa:
https://youtu.be/eXBBAzlN06w
[Suomi/2017/111min]

Lähde: Karvareuhka Productions